Alle domeinen

2013 - Juli

SCHENKINGSRECHTEN - 01.07.2013

Blote eigendom schenken, hoe sneller hoe beter!

U heeft uw woning samen met uw vennootschap zgn. gesplitst aangekocht en u bent dus privé de blote eigenaar van dit pand. Op termijn zou de woning echter bij uw kind(eren) terecht moeten komen. Hoe pakt u dat fiscaal het best aan?

BEDRIJFSLEIDER - BEZOLDIGING - 01.07.2013

Uw loon delen met uw partner, fiscaal een goede zaak?

Uw privéaangifte is klaar en met het loon dat u in 2012 opgenomen heeft, moet u serieus wat bijbetalen! Is het fiscaal dan niet beter om voor 2013 uw loon te delen met uw partner? Waarop moet u letten en wat is de optimale verdeling?

VERLIESCOMPENSATIE - 01.07.2013

Rechtmatige motieven voor een controlewijziging

De fiscus weigert de aftrek van overgedragen verliezen na de overname van een vennootschap omdat er volgens hem geen rechtmatige financiële of economische motieven waren voor de overname. Onterecht, volgens de rechter...

HUUR - 01.07.2013

Belast op niet-ontvangen huur?

U verhuurt een pand aan uw vennootschap of aan een andere beroepsmatige gebruiker, die op zijn kosten werken uitvoert. Ter compensatie laat u enkele maanden huur vallen. Een recent vonnis verduidelijkt de gevolgen daarvan…

BEDRIJFSLEIDER - DIVIDEND - 01.07.2013

Ook voor u minder roerende voorheffing op dividend?

Sinds 1 juli bestaat opnieuw de mogelijkheid om na verloop van tijd een dividend uit te keren tegen 15% roerende voorheffing. Voor wie geldt die mogelijkheid, vanaf wanneer en onder welke voorwaarden?

CONTROLE - 01.07.2013

Huwelijksvermogensrecht als ‘niet-fiscaal motief’?

Onlangs beschouwde de fiscus bepaalde verrichtingen die ingegeven waren door huwelijksvermogensrechtelijke motieven als ‘normaal’. Wat is het belang daarvan voor de zgn. interne meerwaarden en voor de antimisbruikbepaling?

LIQUIDATIEBONUS - 01.07.2013

Hogere rv veilig ontwijken?

Zoals u weet, wordt de rv op zgn. liquidatieboni verhoogd van 10% naar 25%. Het wetsontwerp voorziet echter een legale uitwijkmogelijkheid. Welke?