Alle domeinen

2006 - September

ACTUALITEIT - 28.09.2006

Te koop: auto met attest…

Om fraude met kilometertellers tegen te gaan, geldt er reeds sinds 1 september een verplichte registratie van alle kilometerstanden om zo vanaf 1 december het zgn. kilometerattest mogelijk te maken. Waarom is dat ook voor u van belang?


ACTUALITEIT - 28.09.2006

Leert de BTW het dan nooit?

Nog maar eens heeft de rechter een BTW-­controleur op de vingers getikt over de kosten voor eten en drin­ken bij opendeurdagen, e.d. Wat was er nu weer gebeurd?


GOED OM TE WETEN - 28.09.2006

Fiscale aftrek voor onderhoud stookketel!


RECHT - 28.09.2006

Garantie van twee jaar die drie jaar duurt… ?

U weet dat er bij de verkoop van roerende goederen aan consumenten in prin­cipe een wettelijke garantie van twee jaar gegeven moet worden. Hoe zit het echter als u bv. alleen verkoopt aan winkeliers, geldt dit dan indirect ook voor u?


BANK - 28.09.2006

Een woonkrediet voor de werkvloer?

U wilt een pand kopen waarin u zowel zal wonen als werken. Leent u hiervoor dan het best zoveel mogelijk onder de vorm van een investeringskrediet of gaat u toch beter voor een woonkrediet omwille van de zgn. fiscale woonbonus?


PERSONEEL - 28.09.2006

Is een concurrentiebeding altijd een goed idee?

Om te vermijden dat uw werknemers (arbeiders of bedienden) met hun kennis van uw bedrijf naar de concurrentie stappen, denkt u eraan om standaard een concurrentiebeding in het contract op te nemen. Is dit een goed idee?


ACTUALITEIT - 28.09.2006

Ziek zijn voortaan minder erg?

Door een recente wijziging zal u in geval van ziekte veel sneller dan vroeger een vrijstelling kunnen krijgen van de sociale bijdragen voor één of meerdere kwartalen. Hoe werkt dit precies en waar moet u voortaan op letten?


FORUM VAN DE ABONNEES - 27.09.2006

Meeneembaarheid en loft…


FISCAAL - 27.09.2006

Pand in de vennootschap: nieuw aandachtspunt

We hebben het al meermaals gehad over de voor- en de nadelen van een gebouw in de vennootschap waar ook de zaakvoerder of de bestuurder in woont. Nu is er in dit verband een nieuw aandachtspunt…


GOED OM TE WETEN - 27.09.2006

Strafstudie voor de ‘nepmakelaar’…


ACTUALITEIT - 27.09.2006

De nieuwe renovatiepremie

Vanaf begin 2007 wordt er in Vlaanderen een nieuwe renovatiepremie ingevoerd. We worden overspoeld door vragen, even de hoofdpunten op een rij.


FORUM VAN DE ABONNEES - 27.09.2006

Huur van korte duur


VERKOOP - 27.09.2006

De verkoop van een nieuwbouw

De verkoper van een nieuwbouw heeft nog een klacht met een schadevergoeding lopen tegen zijn aannemer. Aan wie komt die schadevergoeding dan toe als het gebouw verkocht wordt? Aan de verkoper of aan de koper?


BANK - 27.09.2006

Elke partner zijn eigen krediet

U gaat samen met uw vriend(in) een huis kopen. U wilt daarvoor allebei apart een hypothecair krediet afsluiten. Hoe pakt u dat het beste aan?


UW RAADSMAN - 27.09.2006

Ons moemoe is ‘er niet meer bij’…

Een cliënt zou graag de woning verkopen van zijn demente moeder die in een tehuis verblijft en dure verzorging nodig heeft. Hoe pakt hij dit het best aan? Kan hij haar woning verkopen? Welke maatregelen moeten er genomen worden?


IN DE KIJKER - 27.09.2006

De nieuwe makelaarsopdracht…

Vanaf 1 januari 2007 zijn er in principe nieuwe regels toepasselijk op de makelaarsopdracht. Eén en ander ligt nog bij de Raad van State, maar we kunnen nu toch al een aantal wijzigingen bekijken die zogoed als zeker zijn.


MEDE-EIGENDOM - 27.09.2006

Opnieuw op de agenda zetten?

Kan een eigenaar die te laat protest aantekende tegen een beslissing van de algemene vergadering en die door de rechter werd teruggefloten de syndicus verplichten om over dit punt op de volgende vergadering opnieuw te stemmen… ?


UITSMIJTER - 25.09.2006

U heeft toch al een tandem?


CONTROLE - 25.09.2006

Als ze blijven komen…

U kreeg een moeilijke belastingcontrole en u ging in bezwaar. Nadat u voor een deel gelijk kreeg van de directeur, wil de controleur uw aangifte nu plots opnieuw nakijken. Onlangs werd aan de minister gevraagd of dat wel mag. Hoe zit het?


PIPELINE - 25.09.2006

Slecht nieuws


FISCOTIP - 25.09.2006

Voor slimme schenkers…

Als u als echtgenoten een gemeenschappelijk pand zou schenken aan een kind uit een vorige relatie, zou hier weleens een duur prijskaartje aan kunnen vasthangen. Waarom? Hoe kunt u dit makkelijk vermijden?


VRUCHTGEBRUIK - 25.09.2006

Dat zal mijn vennootschap wel betalen

U heeft de zgn. blote eigendom van een gebouw en uw vennootschap heeft het vruchtgebruik. Welke kosten aan het gebouw kunt u zoal door uw vennootschap laten betalen en waar liggen de (fiscale) grenzen?


STANDPUNT RECHTER - 25.09.2006

Welles of nietes?

Uw boekhouder dient niet alleen uw fiscale aangiftes in, hij doet ook uw belasting- en BTW-controles en sluit daarbij eventueel ook akkoorden met de fiscus. Bent u dan verplicht om op papier te zetten dat hij hier een ‘volmacht’ voor heeft?


ACTUALITEIT - 25.09.2006

Ken uw grenzen…

Een erg interessant arrest maakt de beperkingen van de onderzoeksbevoegdheden van de ‘AOIF’ duidelijk. Wat is er precies aan de hand?


VENNOOTSCHAP - 25.09.2006

Is ‘goodwill’ verkopen nog voordelig?

Is het nu nog steeds fiscaal interessant als bv. een vrije beroeper of een handelaar een vennootschap opricht om zijn zgn. goodwill te verkopen?


PERSONEEL - 25.09.2006

De fiscus houdt van creatieve geesten

Wilt u de betrokkenheid van uw werknemers bij uw bedrijf verhogen, dan kunt u ze extra motiveren met een fiscaal gezien voordelige zgn. innovatiepremie. Wanneer kunt u die toekennen en waarop moet u letten?


ACTUALITEIT - 20.09.2006

Wanneer het best verkopen?

U heeft een nieuwe auto besteld die dit jaar nog ge­­le­­verd wordt. Als u uw oude auto verkoopt, waarop moet u dan letten om ‘fiscaal te optimaliseren’?


HET OVERKWAM UW COLLEGA - 20.09.2006

Blufpoker?

Als u privé een grote uitgave doet, moet u die steeds kunnen verantwoorden. Legt u de nodige bewijsstukken dan het best zo snel mogelijk voor aan uw controleur of kan het ook nuttig zijn om hiermee te wachten tot voor de rechter?


HUUR - 20.09.2006

Een halve huuropzeg?

U huurt een praktijkruimte én het appartement erboven van dezelfde eigenaar (of u bent van plan dit te huren). Kunt u dan enkel de huur van het appartement opzeggen en uw praktijk dus behouden? Wat zijn de spelregels ter zake?


GOED OM TE WETEN - 20.09.2006

Hoezo, huurwaarborg cash te betalen?


BELEGGEN - 20.09.2006

Kapitaalgarantiefondsen: beter dan een kasbon?

Sinds eind jaren ’90 hebben banken massaal kapitaalgarantiefondsen gepromoot. Ondertussen zijn al heel wat van deze fondsen op hun eindvervaldag gekomen. Wat hebben ze werkelijk opgebracht?


ADVIESHOEK - 20.09.2006

Wanneer kunt u echt gerust zijn?

In bepaalde gevallen kan de belastingcontroleur tot zeven jaar teruggaan om een aanslag te vestigen. Recentelijk werd de termijn waarbinnen dit kan, verlengd met 12 maanden. Wat betekent dit? Kan de fiscus nu nog verder teruggaan?


GOED OM TE WETEN - 20.09.2006

Laat u niet vangen


TELEFONIE EN INTERNET - 20.09.2006

Bellen voor een prikje

Als er in uw praktijk veel gebeld wordt, dan kunnen uw telefoonfacturen hoog oplopen. Met enkele kleine ingrepen kunt u echter veel goedkoper telefoneren.


ONTSLAG - 18.09.2006

Kunt u nu al opzeggen voor straks?

Stel, u gaat een arbeider ontslaan. In principe gaat de opzegtermijn (van bv. 28 dagen) in ‘op de eerstvolgende maandag’. U wilt echter dat hij pas ingaat op de maandag die daarop volgt. Kan dat? Hoe pakt u dat het best aan?


EDUCATIEF VERLOF - 18.09.2006

De overheid bespaart... op uw kosten!

Sinds kort heeft de overheid een ander systeem om loon voor educatief verlof terug te betalen. Men betaalt nu terug tegen een all-in-uurtarief, … waardoor u soms verlies zal doen. Wanneer is dat het geval? Hoe beperkt u de schade?


ACTUALITEIT - 18.09.2006

Onder de 30 jaar betaalt u minder RSZ!

Voor jongeren van minder dan 30 jaar is een subsidie ingevoerd waarvoor geen voorwaarden gelden inzake werkloos of laaggeschoold zijn. Wat doet u ermee?


ONTSLAG OM DRINGENDE REDEN - 18.09.2006

Geen vrije dag zonder uw zegen!

Een werknemer wil een dag verlof nemen op een bepaald tijdstip. Dat tijdstip komt u absoluut niet uit en u weigert formeel. De werknemer blijft toch weg tegen uw zin. Is dat een motief voor ontslag om dringende reden? Een arrest licht toe...


SCHOOLSTAGIAIR - 18.09.2006

Wie werkt ‘gratis’ en wie niet?

In bepaalde studierichtingen is een bedrijfsstage ‘wettelijk’ voorzien, in andere richtingen is dat niet het geval. Toch mag iemand uit die richtingen ook een stage komen doen. Hoe werkt dit? Wat zijn de voor u belangrijke verschillen?


ZIEKTE - 18.09.2006

Ziek in het weekend, vanaf wanneer moet u betalen?

Stel, u ontvangt van een bediende een ziektebriefje met een begindatum die valt op een zaterdag, maar u werkt in het weekend niet. Heeft dit dan invloed op de aanvang van het gewaarborgd loon? Wanneer heeft dat belang?


BEDRIJFSWAGEN - 18.09.2006

Kleine wasjes, grote wasjes: wie betaalt de carwash?

U wilt dat de firmawagens er ‘deftig’ blijven uitzien en op tijd en stond gewassen worden. Kunt u het personeel verplichten er regelmatig mee naar de carwash te gaan? En op wiens kosten moet dat dan gebeuren?


ACTUALITEIT - 14.09.2006

Nu nog een ‘bibbergeldpremie’?

Sinds kort kan de BTW u ook privé aanspreken voor de betaling van de BTW van uw vennootschap. Wordt het nu echt opletten of is het allemaal zo erg niet?


ACTUALITEIT - 14.09.2006

Altijd prijs, altijd gewonnen?

Sinds 1 september is de lang aangekondigde zgn. win-winlening in Vlaanderen effectief operationeel. Is het nu finaal interessant om hier een beroep op te doen of is het toch eerder een ver-van-uw-bedshow?


FINANCIEEL - 14.09.2006

Lenen is (fiscaal gezien) altijd interessant…

U heeft een eenmanszaak en u plant een beroepsmatige investering. U heeft voldoende gespaard om die investering volledig zelf te betalen, maar u heeft gehoord dat het fiscaal interessanter zou zijn om daarvoor te lenen. Is dat zo?


RECHT - 14.09.2006

Ja, maar ikke niet verstaan

De algemene voorwaarden die u op de achterkant van uw facturen en bestelbons vermeldt, zijn wellicht in het Nederlands opgesteld. Een klant beweert nu dat die voor hem niet gelden omdat hij geen Nederlands verstaat. Is dat zo?


GOED OM TE WETEN - 14.09.2006

Hé, mijn obligaties zakken… ?


GOED OM TE WETEN - 14.09.2006

Het ene bewijs is het andere niet!


PERSONEEL - 14.09.2006

Uw arbeider zes maanden op proef?

U wilt een nieuwe arbeider aannemen, maar u vindt een proeftijd van 14 dagen nogal kort. U overweegt daarom eerst een contract van zes maanden te sluiten, dan kunt u achteraf nog zien of u het contract verlengt of niet. Goed idee of niet?


FISCAAL - 14.09.2006

Uw camion fiscaalvriendelijk vervangen?

Uw ‘winst’ bij de verkoop van uw oude camion wordt niet belast als u die vervangt door een milieuvriendelijke camion. Nu zijn de vervangingsmogelijkheden verruimd én in Vlaanderen krijgt u nog iets extra’s. Lees vooral verder!


VAN HOREN ZEGGEN - 14.09.2006

Privé of via de vennootschap beleggen?

U heeft horen zeggen dat geld uitlenen aan uw vennootschap u veel meer opbrengt dan het op uw spaarrekening te zetten. Is dat effectief zo en waarop moet u letten als u dat doet?


GOED OM TE WETEN - 13.09.2006

Nieuw in het Vlaams gewest


BANK - 13.09.2006

Ik wil van de variabele rentevoet af…

In ons vorige nummer zagen we dat de variabele rentevoet in veel gevallen minder interessant is geworden dan de vaste rentevoet. Kunt u voor uw lopend krediet zomaar overschakelen van een variabele op een vaste rentevoet?


IN DE KIJKER - 13.09.2006

Als u aan elkaar ‘vastzit’…

Mensen die samen eigenaar zijn van een onroerend goed willen de onverdeeldheid weleens laten ophouden. Maar wat als ze er niet minnelijk uit raken? Hoe kunnen de zaken dan alsnog worden opgelost?


HUUR - 13.09.2006

De verhuurder eerst!

Een verhuurder is soms minder machteloos tegen zijn achterstallige huurgeld dan over het algemeen gedacht wordt… Hoe dan?


VLAAMS GEWEST - 13.09.2006

Leegstandstaks bedrijfsruimten aangepast

De invorderingsprocedure van de leegstandstaks inzake bedrijfsruimten in het Vlaams gewest werd recentelijk aangepast. Wat is er gewijzigd?


FISCAAL - 13.09.2006

Moet ik langs de kassa als ik verkoop?

Vandaag zijn lage interestvoeten voor velen een reden om in vastgoed te beleggen. Zij bezitten een privéwoning, maar wensen een bijkomende woning te kopen met de bedoeling die (soms snel) te verkopen. Wat is het fiscale plaatje?


GOED OM TE WETEN - 13.09.2006

Er zijn ramen en ramen…


VASTGOEDMAKELAAR - 13.09.2006

De nieuwe deontologie… is er

Brengt de nieuwe plichtenleer ingrijpende veranderingen mee, bijvoorbeeld op het gebied van de makelaarsopdracht? Op welke punten moet de makelaar dan concreet in de toekomst iets veranderen aan zijn makelaarscontract?


UW RAADSMAN - 13.09.2006

Goede afspraken maken goede vrienden

Twee samenwonenden kopen een pand waar nog flink wat werk aan is. De jongen koopt het pand en het meisje zal de verbouwing financieren. Wat als er een kink in de kabel komt? Zij vragen u of ze niet beter iets op papier zetten.


ACTUALITEIT - 11.09.2006

Fiscale creativiteit mag!

Kunt u fiscaal gezien creatief zijn bij bv. aandelenverkoop en toch binnen de grenzen blijven van het zgn. normale beheer van het privévermogen?


FISCOTIP - 11.09.2006

Creatief met erfpacht!

U wilt een pand kopen, maar dat zal u een ferme duit aan registratierechten kosten. Wist u dat u via een erfpachtconstructie op een perfect legale manier een serieuze besparing aan registratierechten kunt realiseren? Even kijken.


PIPELINE - 11.09.2006

Ik wist van niks…


BTW - 11.09.2006

De fiscus geeft en neemt (bis)

Heeft u een eenmanszaak, dan kunt u dankzij het zgn. Seeling-arrest de BTW op de aankoop van een (nieuw) pand dat u ook gedeeltelijk privé gebruikt toch volledig aftrekken. Nu gaat de fiscus echter nog een stap verder dan Seeling…


NIEUWE WETGEVING - 11.09.2006

Is het voortaan oppassen geblazen?


STANDPUNT RECHTER - 11.09.2006

Er is niks mis met onderverhuur…


VENNOOTSCHAP - 11.09.2006

Wat is er eigenlijk mis met een ‘kasgeldvennootschap’?

De laatste maanden stonden de ‘kasgeldvennootschappen’ centraal in een aantal fraudedossiers. Er is nu wetgevend ingegrepen. Is het nog mogelijk om op een correcte manier uw voordeel te doen met een dergelijke vennootschap?


BEROEPSKOSTEN - 11.09.2006

Wat deed meneer Xing voor u?

U doet zaken over de landsgrenzen, waardoor u geregeld commissielonen moet betalen aan uw buitenlandse zakenpartners. Uiteraard wilt u die kosten aftrekken. Waarop moet u dan letten om problemen met de fiscus te vermijden?


UITSMIJTER - 11.09.2006

Scheiden op kosten van de staat?


BELEGGEN - 06.09.2006

Een boekje open over het spaarboekje

Het klassieke spaarboekje blijft populair en ook de ‘internetrekeningen’ kennen meer en meer succes. Wat zijn momenteel dan de beste spaarboekjes? Hoe zit het als u liever niet via internet wilt werken?


FISCAAL - 06.09.2006

Tot de laatste snik...

Als uw woonlening afbetaald is, krijgt u vaak ‘ruimte’ om de premies van een levensverzekering fiscaal in te brengen. Is dit interessant? Waarop moet u letten?


ONROEREND GOED - 06.09.2006

Hoe heet wordt de soep gegeten?

De laatste jaren was er heel wat heisa rond de zeer lucratieve ‘vruchtgebruikconstructies’ met een vennootschap. Onlangs deed de minister hier nu toch een enigszins geruststellende verklaring over. Hoe zit het precies?


SUCCESSIE - 06.09.2006

Het ultieme cadeau van ‘bobonne’…

U betaalt onderhoudsgeld voor uw moeder die in een rusthuis zit en/of u onderhoudt verder haar woning die wordt verhuurd. Kunt u deze kosten dan aftrekken van de erfenis als uw moeder later overlijdt?


FISCAAL - 06.09.2006

Tja, het is wel wat groot…

U heeft een erg aantrekkelijk pand op het oog voor uw praktijkruimte. Het pand is echter wat groot zodat zeker in het begin een deel leeg zal staan. Heeft dit fiscale gevolgen? Maakt het iets uit als u het zou huren i.p.v. kopen?


ADVIESHOEK - 06.09.2006

Is cash geld in mijn BVBA nu gevaarlijk?

Onlangs pakten de media uitvoerig uit met de overwinning van de fiscus tegen de zgn. kasgeldvennootschappen. Wat is precies het probleem? Moet u nu zélf ook oppassen met bepaalde zaken of loopt het zo’n vaart niet?


GOED OM TE WETEN - 06.09.2006

Hoezo, “Kloppen uw gegevens, meneer?”


VERZEKERINGEN - 06.09.2006

Wanneer krijgt u uitkeringen?

U bent tijdelijk arbeidsongeschikt en u rekent op uitkeringen van uw ziekenfonds én uw polis gewaarborgd inkomen. Welk percentage arbeidsongeschiktheid moet u dan ‘halen’? En mag u dan nog zgn. minieme taken doen?


GOED OM TE WETEN - 06.09.2006

Goed nieuws voor spaarders


VERVANGINGSOVEREENKOMST - 04.09.2006

Motief vergeten te vermelden, wat nu?

Een vervangingscontract moet specifieke vermeldingen bevatten, o.a. het motief van de vervanging. Zo niet zou de vervanger achteraf een opzegvergoeding kunnen eisen. Of is er toch nog een uitweg? Volgens een recent arrest wel…


ARBEIDSONGEVAL - 04.09.2006

Het voorstel van de verzekering is te laag...

Uw werknemer heeft een arbeidsongeval gehad met blijvende letsels tot gevolg. De verzekeraar heeft een vergoedingsvoorstel gedaan, maar de werknemer is niet akkoord. Wat kan hij doen? Sinds kort bestaat er iets nieuws op dat vlak...


MAALTIJDCHEQUES - 04.09.2006

De RSZ-inspectie gaat ertegenaan…

Naar verluidt is de RSZ-inspectie de laatste tijd bezig met een strenge controle inzake maaltijdcheques, ook en vooral in (kleinere) KMO’s. Wat is er aan de hand?


ONTSLAG - 04.09.2006

Heeft een schorsing invloed op de anciënniteit?

Uw werknemer is vaak afwezig. Nu wilt u hem ontslaan. Moet u bij het bepalen van de anciënniteit de periodes van schorsing meetellen?


EDUCATIEF VERLOF - 04.09.2006

Deeltijds beginnen te werken, minder educatief verlof?

Een werknemer volgt een cursus waarvoor hij educatief verlof krijgt. Een tijd later wil hij ook nog deeltijds tijdskrediet nemen. Hoe beïnvloeden die mekaar?


ACTUALITEIT - 04.09.2006

Hoe gaat u om met de verkiezingskoorts?

Begin oktober zijn het gemeenteraadsverkiezingen. Welke invloed kan dit hebben bij u als er op zondag normaal gezien gewerkt wordt? Kunt u uw werknemers verplichten te komen werken in plaats van die dag te gaan ‘zitten’ of stemmen?


WOON-WERKVERKEER - 04.09.2006

Betaalt u ook voor de omweg langs de school?

Een werknemer geeft een naar uw aanvoelen verdacht hoog aantal kilometers op voor het woon-werkverkeer. Blijkt nu dat de school van zijn kinderen niet bepaald op de weg naar het werk ligt. Moet u daar ook al voor betalen?


SPANJE - 01.09.2006

Ook in Spanje ‘gesplitst’ kopen?

U overweegt een optrekje te kopen in Spanje, maar u vraagt zich af hoe het dan zit met de successierechten daarop. Betalen uw kinderen die in Spanje of in België of in beide landen? Kunt u net zoals voor de aankoop van onroerend goed in België gebruik maken van de techniek van de gesplitste aankoop om zo successierechten te vermijden of werkt dat niet in een internationale context?


KASGELDVENNOOTSCHAP - 01.09.2006

Is de jacht nu open?

In de laatste Programmawet net voor de zomer zijn een aantal maatregelen opgenomen ter ontmoediging van zgn. kasgeldvennootschappen. Betekent dit nu dat het gevaarlijk wordt om de aandelen van uw vennootschap te verkopen of loopt het allemaal zo’n vaart niet? Vanaf wanneer komt u in het vaarwater van de nieuwe maatregelen?


VENNOOTSCHAP - 01.09.2006

Patrimoniumvennootschap terug in?

Sinds 1 januari 2006 is het mogelijk om een beroepsmatig gebruikt pand in te brengen in een vennootschap zonder betaling van registratierechten. Gecombineerd met de notionele interestaftrek kan dat een goede reden zijn om bedrijfs­panden in een patrimoniumvennootschap onder te brengen. Het blijft echter opletten voor de valkuilen…


AANDELEN - 01.09.2006

Trackers: goed en goedkoop?

De populariteit van zgn. trackers neemt alsmaar toe, te meer omdat zij een stuk goedkoper zijn dan de klassieke fondsen (beveks) en dit zowel wat betreft de instapkosten als de jaarlijkse beheerskosten. Nochtans kiest u volgens uw bankier-vermogensbeheerder toch maar beter voor klassieke fondsen omdat die trackers niet zo vlot verhandelbaar zouden zijn. Wat klopt hiervan?


GROEPSVERZEKERING - 01.09.2006

Voortaan later opvragen?

Sinds dit jaar kan de uitkering van een groepsverzekering of een individuele pen­sioen­toezegging (IPT) onder bepaalde voorwaarden belast worden tegen een gunst­tarief van 10% i.p.v. 16,5%. Hoe zit dat precies? Moet u uw groepsverzekering (of IPT) nu laten aanpassen?


VASTGOED - 01.09.2006

Fiscaal interessant slopen

U heeft een prima gelegen, maar wat onderkomen opbrengsteigendom op het oog. U denkt eraan dit pand te kopen, het af te breken en er dan nieuwe appartementen op te bouwen om die te verkopen. Waar moet u in zo’n geval op letten om uw project fiscaal gezien zo interessant mogelijk te realiseren?


TERMIJNREKENINGEN - 01.09.2006

Ik had graag 3,3%...

U wilt uiteraard dat uw spaarcenten optimaal renderen. Wat doet u momenteel het best met uw cash geld?


LEASING - 01.09.2006

Voordelen bij de ‘fleet’?

U bent toe aan een nieuwe wagen en u vraagt zich af wat tegenwoordig de meest geschikte financieringswijze is. Is een gewone autolening eigenlijk nog wel een optie of gaat u het per definitie beter zoeken bij één of andere vorm van leasing en met welke soort leasing bent u dan het beste af?