Alle domeinen

2007 - September

GOED OM TE WETEN - 27.09.2007

Wettelijke interest niet verhoogd!


RECHT - HANDELSHUUR - 27.09.2007

Belofte maakt schuld?

Naar aanleiding van een renovatie in uw zaak belooft uw verhuurder nog tijdens de huurtijd schriftelijk om het huurcontract te hernieuwen. Wanneer u die huur­hernieuwing aanvraagt, komt hij erop terug. Kan dat zomaar?


RECHT - ADVOCAAT - 27.09.2007

Als u wint, betaal ik u méér… ?

Zoals reeds aangekondigd, gaan de vergoedingen die u krijgt als u een zaak wint voor de rechtbank fors omhoog. Kunt u dan ook afspreken met uw advocaat dat hij die bedragen krijgt als hij wint en anders niets of mag dat nog altijd niet?


PERSONEEL - TIJDSKREDIET - 27.09.2007

Maximaal één jaar tijdskrediet, te mooi om waar te zijn?

Volgens een collega kunnen werknemers in bedrijven vanaf 11 werknemers sinds kort nog maar maximaal gedurende één jaar tijdskrediet opnemen. Is dit zo? Zal het aantal ‘tijdskredieters’ hierdoor dan dalen?


GOED OM TE WETEN - 27.09.2007

Gepikte domeinnaam voortaan sneller terug?


BELASTINGEN - 27.09.2007

Een controleur-pennenvriend… ?

U krijgt een brief van de fiscus met de melding dat hij niet akkoord gaat met uw argumenten. Oei, wat is dat nu weer en hoe moet het nu verder?


ACTUALITEIT - VOORAFBETALEN - 27.09.2007

Waarom vooraf dikwijls beter is dan achteraf…

Wilt u dit jaar nog voorafbetalingen doen voor de belastingen, dan kan dit nog voor 10 oktober en/of voor 20 december. Waarom is het van belang om nu even na te kijken of dit nog zinvol is en tegen wanneer doet u dat dan het beste?


VENNOOTSCHAP - 27.09.2007

De zaken gaan goed, maar toch alarm slaan… ?

Onlangs vroeg uw boekhouder u om een aantal papieren te tekenen voor uw BVBA. “Niet dat het slecht gaat hoor, maar we moeten wel even de zgn. alarmbelprocedure volgen.” Wat is dat precies en wat moet u met die wetenschap?


FINANCIEEL - 27.09.2007

SEPA: wat is dat en wat kan het voor u doen… ?

Binnen enkele maanden start er een overgangsperiode op het vlak van het Europese betalingsverkeer. Wat zal er nu weer precies veranderen en wat moet u eventueel doen en tegen wanneer?


ONROEREND GOED - SUCCESSIERECHTEN - 26.09.2007

Dat is goed nieuws!

Als kinderen de blote eigendom kopen en de ouders het vruchtgebruik, moeten de kinderen aantonen dat zij vóór het compromis reeds over het nodige geld beschikten. Wat als het om een woning gaat onder de Wet Breyne?


GOED OM TE WETEN - VERKOOP - 26.09.2007

Als vier maanden niet genoeg is


GOED OM TE WETEN - VLAAMS GEWEST - 26.09.2007

Energieprestatiecertificaat uitgesteld?


BANK - 26.09.2007

Met of zonder opnameperiode?

Indien u bij een bank een hypothecair krediet afsluit voor de bouw of de verbouwing van een woning, kunt u kiezen voor een krediet met of zonder opname­periode. Wat is het verschil? Wat zijn de voor- en de nadelen?


UW RAADSMAN - SUCCESSIERECHTEN - 26.09.2007

Rechtstreeks uw kleinkind bevoordelen?

Eén van uw cliënten wenst een woning te kopen en die via zijn testament uiteindelijk na te laten aan zijn kleinkind. Anderzijds wil hij ook zijn enige zoon niet zomaar in de kou laten staan. Hoe kunt u het één met het ander verzoenen?


IN DE KIJKER - VLAAMS GEWEST - 26.09.2007

De verkavelingen eens van dichtbij bekeken…

We krijgen vaak vragen over de geldigheid van verkavelingen. Daarom besteden we er nu wat extra aandacht aan. Wat moet u hierover precies weten?


ACTUALITEIT - VERKOOP - 26.09.2007

Verkoop zonder kosten?

De makelaar verkoopt het pand niet op het einde van zijn bemiddelingsopdracht. Mag hij dan toch de betaling vragen aan de klant voor zijn gemaakte kosten?


MEDE-EIGENDOM - 26.09.2007

Verlenen we de syndicus decharge of niet?

Tijdens de jaarlijkse statutaire vergadering wordt er meestal zonder veel nadenken ‘decharge’ verleend aan de syndicus (de zgn. kwijting). Wat zijn hiervan de juridische gevolgen? Wat als u zich hiertegen verzet?


VLAAMS GEWEST - OVAM - 26.09.2007

Bodemsanering in een nieuw kleedje…

De nieuwe bodemsaneringsregeling is op komst. Wat zal er precies wijzigen? Het is dus hoog tijd om een stand van zaken op te maken. Is het bv. nog nodig om het bodemonderzoek voortdurend te actualiseren?


SOFTWARE - 24.09.2007

Add-ons maken OpenOffice nog completer

OpenOffice.org, het gratis alternatief voor MS Office, heeft als troef dat u ook gratis add-ons kunt installeren die functies toevoegen. Wat kan er zoal?


BTW - 24.09.2007

BTW op terugbetaalde reiskosten?

De kosten die u en uw werknemers maken bij beroepsmatige verplaatsingen (bv. het vervoer of het hotel) worden achteraf terugbetaald door de vennootschap. Waarop moet u letten om de BTW op deze kosten te kunnen recupereren?


UITSMIJTER - DIVERSE INKOMSTEN - 24.09.2007

Goed geprobeerd…


ACTUALITEIT - PROCEDURE - 24.09.2007

Interesten op interesten vragen?

Als u gelijk krijgt na een betwisting en de fiscus u belastingen moet terugbetalen, dan krijgt u daar in principe ook nog eens 7% ‘moratoriuminteresten’ op. Mooi, maar dat kan beter, … zeker sinds een recente uitspraak. Hoe zit dat precies?


VENNOOTSCHAP - REKENING-COURANT - 24.09.2007

Houd uw rekening-courant in de hand

Heeft u een vennootschap, dan gebeurt het weleens dat u zelf een leverancier betaalt als er bv. tijdelijk wat te weinig geld op de rekening van uw vennootschap staat. U lost dit echter beter anders op om problemen te vermijden. Hoe zit het?


ACTUALITEIT - AANGIFTE - 24.09.2007

Oei, een foutje…

Uw belastingaangifte is ondertussen ingediend, maar u merkt nu pas dat er een vergissing gebeurde bij het invullen. Hoe kunt u dat het best laten rechtzetten?


FOTOGRAFIE - 24.09.2007

Uw beste foto’s in een echt boek

Via het net kunt u uw mooie vakantiefoto’s in een echt fotoboek laten afdrukken, maar hoeveel kost dit en wat mag u ervan verwachten?


INTERNET KORT - 24.09.2007

Opslagruimte bij Gmail en Picasa


SOFTWARE - 24.09.2007

Stuur eens een nieuwe verkenner uit

Of u nu XP of Vista gebruikt, de ingebouwde Windows Verkenner heeft zo zijn beperkingen. Daarom gingen wij op zoek naar enkele tips en alternatieven.


FILM - 24.09.2007

Uw dvd-bibliotheek netjes op orde

Heeft u tientallen of honderden films op dvd? Dan is het handig dat u een overzicht van uw collectie bijhoudt, zeker als u weleens een schijfje uitleent aan vrienden of kennissen. Met aangepaste software kunt u dit vlot beheren.


BELGISCH KORT - 24.09.2007

Nieuwe en vernieuwde Belgische sites


STANDPUNT RECHTER - MEERWAARDE - 24.09.2007

De fiscus is té gulzig…

Verkoopt uw vennootschap aandelen met verlies (een zgn. minderwaarde), dan is dat in principe niet fiscaal aftrekbaar (een zgn. verworpen uitgave). Horen de bijkomende verkoopkosten van die aandelen ook bij dat niet-aftrekbare verlies?


HOMEPAGE - 24.09.2007

Op zoek naar de juiste webhost

Ontgroeit uw website de ruimte en de mogelijkheden van uw provider, dan moet u op zoek naar een goede, professionele webhost. Hoe gaat u te werk?


INTERNET KORT - 24.09.2007

Nieuwe regels bij Cepina


DIENSTEN - 24.09.2007

Digg op z’n Belgisch

Steeds meer sites - ook Belgische - kopiëren het zgn. Digg-principe, waarbij bezoekers de inhoud quoteren. Wij namen er enkele nieuwe onder de loep.


MUZIEK - 24.09.2007

Vaarwel Pandora, welkom Deezer!

De uitstekende online radiozender Pandora kan niet meer in ons land beluisterd worden. Intussen is er wel een nieuwe speler op het toneel verschenen: Deezer.


E-MAIL - 24.09.2007

Uw adresboek beheren

Uw adresboek bevat heel wat kostbare gegevens. Wat als u wilt overschakelen naar een andere e-mailtoepassing? En hoe houdt u de adressen up-to-date?


COMPUTER - 24.09.2007

Uw netwerk in kaart gebracht

Wordt uw pc-netwerk wat onoverzichtelijk? We bekijken enkele tools om heel uw netwerk vanaf één computer te ‘monitoren’ en te beheren.


GSM - 24.09.2007

Er zit muziek in uw gsm

Bijna elke gsm heeft wel een hele rits mooie beltoontjes in huis. U kunt zulke ringtones echter ook downloaden of zelf maken. Hoe doet u dat precies?


STANDPUNT RECHTER - PENSIOEN - 24.09.2007

Een backservice bij een pensioenbelofte?

I.p.v. een groepsverzekering af te sluiten, kan uw vennootschap ook intern een pensioenvoorziening aanleggen om u later zelf een pensioen uit te betalen. Kan zo’n voorziening ook voor de jaren uit het verleden? Waarop moet u letten?


GOED OM TE WETEN - INVESTERINGSAFTREK - 24.09.2007

Wat mag u beveiligen van de fiscus?


FISCOTIP - REGISTRATIERECHTEN - 24.09.2007

Een kleine ingreep, een grote besparing!

U heeft vóór u gehuwd was samen met uw partner (elk voor de helft) een huis gekocht met een zgn. beding van aanwas. Intussen bent u gehuwd. Wist u dat één bezoekje aan de notaris u véél belastingen kan besparen?


GOED OM TE WETEN - GETUIGSCHRIFTEN - 20.09.2007

Foutje in de geleverde boekjes, wat nu?


HUUR - 20.09.2007

Wat op het einde van de rit?

U huurt een praktijkruimte waaraan u een aantal verbouwingen en aanpassingen wenst te doen. Dit is voor de verhuurder geen probleem, maar hoe zit het dan op het einde van de huurovereenkomst? Krijgt u dan een vergoeding?


ACTUALITEIT - FISCAAL - 20.09.2007

Geen miserie meer met de fiscus… ?

Vanaf 1 november zal u een probleem met de fiscus kunnen voorleggen aan een fiscale bemiddelaar. Is dat goed nieuws of zal dat niet veel veranderen?


VERZEKERINGEN - 20.09.2007

Diefstal van zakelijke spullen op uw privéadres

Uw praktijk bevindt zich niet in uw woning, maar u doet thuis wél geregeld wat administratief werk op uw laptop. Hoe zit het dan als die beroepsmatige laptop op uw privéadres gestolen wordt? Betaalt uw verzekering u dan ook uit?


PRIVé - PENSIOENSPAREN - 20.09.2007

Pensioensparen met uw schuldsaldoverzekering

Bij het sluiten van een hypothecaire lening voor een privéwoning, wordt er meer en meer een schuldsaldoverzekering genomen die in aanmerking komt voor het pensioensparen. Wat is het voordeel? Waarop moet u letten?


GRONDIG ONDERZOCHT - BEROEPSAANSPRAKELIJKHEID - 20.09.2007

Als er iets misgelopen is, is het daarom uw fout nog niet!

Om met succes een vordering tot schadevergoeding te kunnen instellen tegen u, zal de patiënt vaak eerst de aanstelling van een deskundige vorderen. Hoe kunt u dat voorkomen? Een recent arrest licht toe…


PRO MEMORIE - 20.09.2007

Tussen 15 september en 15 oktober


VENNOOTSCHAP - 20.09.2007

Zijn er terug BMW’s voor € 1.000... ?

Door een recent arrest zou het terug veilig zijn om de auto van uw vennootschap op het einde van het leasecontract over te nemen door privé de aankoopoptie te lichten. Klopt dat inderdaad of is het toch niet zo zwart-wit?


ACTUALITEIT - ORDE - 20.09.2007

Mag u adverteren in de krant?

In de medische pers werd het verhaal verteld van een arts die het adres van zijn nieuwe praktijk had bekendgemaakt met een heuse krantenadvertentie. Is zoiets toegelaten of is het een vorm van verboden reclame?


ONROEREND GOED - KINDEREN - 19.09.2007

De kinderen er nu al bij betrekken?

U wilt een pand kopen via uw vennootschap en u heeft gehoord dat het verstandig is om uw (meerderjarige) kinderen daar nu reeds bij te betrekken door hen bv. ook 1% van het pand te laten kopen. Is dat effectief een goed idee?


GOED OM TE WETEN - SUCCESSIE - 19.09.2007

Zoeken naar een rekening of een kluis?


HUUR - 19.09.2007

Voor wat, hoort wat?

In een appartement dat u verhuurt, wilt u de badkamer vernieuwen, want die is inderdaad wat oubollig geworden, zoals de huurder gezegd heeft. Kunt u daarna de huurprijs dan verhogen of kan dat zomaar niet?


ADVIESHOEK - AANDELEN AAN TOONDER - 19.09.2007

Aandelen ‘dematerialiseren’ of op naam zetten?

In het kader van de afschaffing van de effecten aan toonder rijst de vraag of u de aandelen van uw NV of uw Comm. VA het best op naam zet dan wel ze ‘dematerialiseert’. Wat is het verschil en waarop moet u letten?


ACTUALITEIT - BANKGIFT - 19.09.2007

Toch even opletten bij een bankgift

De bankgift is intussen vrij goed ingeburgerd als techniek om bv. een som geld aan uw kinderen te geven. Recentelijk heeft de fiscus zijn standpunt hierover echter genuanceerd. Wat moet u daarvan onthouden?


BELEGGEN - 19.09.2007

Al gedacht aan een termijnrekening?

U heeft wat geld dat is ‘vrijgekomen’ en u weet niet direct hoe u dit het best zou beleggen. Is het verstandig om dit even op een termijnrekening te parkeren of zet u het beter tijdelijk op uw spaarrekening?


VAN HOREN ZEGGEN - RECHT - 19.09.2007

Is een automatische contractverlenging verleden tijd?

U hoorde dat er een nieuwe wet is verschenen waardoor het niet meer mogelijk is dat bv. onderhoudscontracten van één jaar automatisch verlengd worden. Betekent dit nu dat u deze contracten niet meer hoeft op te zeggen?


GOED OM TE WETEN - VERZEKERINGEN - 19.09.2007

Autoverzekering ook opzegbaar met 1 maand?


VAN HOREN ZEGGEN - AUTOKOSTEN - 17.09.2007

Een chique bak zonder vervelende vragen…

U hoort van een collega dat hij zijn gloednieuwe sportwagen heeft ‘gekocht’ met een zgn. financiële renting om zo geen problemen te hebben bij een belasting- controle. Is het echt zo eenvoudig of moet dat toch wat genuanceerd worden?


RECHT - FACTUUR - 17.09.2007

Een rappel kost toch geen € 5?

Voor een factuur die is blijven liggen, krijgt u nu in­­eens een rappel met de nodige kosten erbij. Kan dat zomaar en kunt ú dat dan ook?


ACTUALITEIT - AANWERVEN - 17.09.2007

Nieuwe jongeren: tijdelijk geen voorheffing


SOLLICITATIEVERLOF - 17.09.2007

Hoeveel sollicitatieverlof in een onvolledige week?

Een ontslagen werknemer heeft tijdens zijn opzegtermijn recht op sollicitatie­verlof van meestal twee halve dagen per week. Is dat ook zo bij onvolledige weken of mag u dan weigeren en/of een pro rata toepassen?


ACTUALITEIT - MAALTIJDCHEQUES - 17.09.2007

Maaltijdcheques voor uzelf nu ook mogelijk?

Onlangs verscheen er een bericht van de fiscus met de melding dat ‘zelfstandige bedrijfsleiders’ zichzelf ook fiscaal gezien gunstige maaltijdcheques kunnen toekennen. Even kijken wat de spelregels zijn en of dit interessant is of niet…


BELASTINGCONTROLE - 17.09.2007

‘Last krijgen’ met een onbetaalde factuur?

Een collega van u kreeg een controle van de vennootschapsbelasting. Men viel over een aantal openstaande facturen van leveranciers. Uw collega betaalde die met ‘eigen geld’. Hij werd desondanks belast op het openstaande saldo. Hoezo?


SECTORALE ACTUALITEIT - 17.09.2007

Verplichte opslag (van € 18): hoe beperkt u de kosten?

De nieuwe CAO van PC 218 voorziet alweer in een zgn. conventionele loonsverhoging (van € 18 bruto op 1 januari). In principe voegt u die € 18 bij het brutoloon. Of zijn er goedkopere alternatieven?


TIJDSKREDIET - 17.09.2007

Maar één jaar uitkeringen meer voor tijdskrediet?

Sinds 1 juni 2007 wordt het recht op uitkeringen (vanwege de RVA) in geval van voltijds tijdskrediet soms beperkt tot één jaar. Wanneer is dat zo? Biedt dit nu het gedroomde argument om aanvragen voor tijdskrediet te ontmoedigen?


PERSONEEL - SCHIJNZELFSTANDIGHEID - 17.09.2007

Eerst werknemer en dan zelfstandige, kan dat?

Eén van uw mannen gaat weg bij u om ‘op zichzelf’ te beginnen. De bedoeling is wel dat hij nog voor u blijft werken in onderaanneming. Kan dat allemaal zomaar of krijgt u daar sowieso problemen mee?


BEROEPSZIEKTE - 17.09.2007

Werken is beter voor de rug dan thuisblijven!

Stel, iemand doet rugbelastend werk en moet daarvoor soms thuisblijven en/of revalidatietraining volgen. Sinds kort wordt dit beschouwd als een zgn. arbeidsgerelateerde ziekte, een nieuwe vorm van beroepsziekten. Wat houdt dit in?


ACTUALITEIT - SOCIALE VERKIEZINGEN - 17.09.2007

Interims inschrijven: het moet nu even


ACTUALITEIT - AANWERVEN - 17.09.2007

Voordien nog student, nu een ‘vaste’

Uw jobstudent van in de loop van dit jaar is afgestudeerd en u wilt hem op 1 oktober ‘vast’ aanwerven. Verliest u dan de lage RSZ voor die studentenjob(s)?


UITZENDARBEID - 17.09.2007

Is een goede verstandhouding voldoende?

Als u een interim aanwerft omdat u tijdelijk meer werk heeft, moet u hiervoor de toestemming hebben van de vakbondsafvaardiging. Volstaat het dat ze die stilzwijgend geeft (= geen opmerkingen maakt)? Een recent arrest licht toe…


PROEFPERIODE - 17.09.2007

Schrappen in een contract kan, … maar doe het goed!

Stel, in het modelcontract van een bediende moet u handmatig schrappen of de duur van de proeftijd 6 maanden of 12 maanden bedraagt. Hoe moet u dat doen om geen problemen te krijgen? Wat is het risico als u het niet juist doet?


HET OVERKWAM UW COLLEGA - TUSSENTIJDSE FACTUUR - 17.09.2007

Trap niet in de val!

Een collega was met zijn klant overeengekomen om de betaling te regelen met tussen­tijdse facturen. De klant betaalde de eerste daarvan echter niet en uw collega gaf er dan ook de brui aan. Hij beklaagt het zich nu nog…


BTW - 17.09.2007

Afbraak en heropbouw tegen 6%, wat is er nieuw?

Zoals u intussen weet, is het soms mogelijk om een pand af te breken en weer op te bouwen tegen 6% BTW. De fiscus heeft daarbij nu zelf verdere toelich­tingen gegeven. Wat moet u daarvan onthouden?


VENNOOTSCHAP - ONTSLAG ZAAKVOERDER - 13.09.2007

Moet hij zelf akkoord gaan of niet?

U bent van plan om een collega-zaakvoerder te benoemen in uw BVBA, maar u wilt er wel zeker van zijn dat u hem te allen tijde terug kunt ontslaan mocht dat nodig zijn. Waar moet u dan op letten en wat mag u dan zeker niet doen?


PRIVé - ERVEN - 13.09.2007

Erfrecht voor wettelijk samenwonenden

Tegenwoordig leven heel wat koppels ongetrouwd samen. Als één van hen overleed, stond de langstlevende tot voor kort in de kou vermits hij of zij geen erfrecht had. Voor overlijdens vanaf 18 mei 2007 is dat echter veranderd…


GOED OM TE WETEN - 13.09.2007

50-plussers worden goedkoper!


VLAAMS GEWEST - VERGUNNINGEN - 12.09.2007

Verkavelingsvergunning: het ‘vermoeden van verval’…

Er worden ten onrechte heel wat stedenbouwkundige vergunningen geweigerd in verkavelingen. Wat is precies het probleem? Hoe moet u reageren?


ERFDIENSTBAARHEID - 12.09.2007

Dit kan niet de bedoeling zijn…

Uw buurman heeft een ‘recht van doorgang’ naar de garages die achter uw eigendom liggen. Misbruikt uw buur deze ‘servitudeweg’ als hij die ook gebruikt om aan wagens te sleutelen? Hoe zit het in gelijkaardige gevallen?


ACTUALITEIT - VERKOOP - 12.09.2007

Stel een tariefstrategie op!

Soms verkoopt u een pand voor een zeer goede prijs dankzij uw extra inzet... Hoe pikt u als makelaar dan een extra graantje mee?


BODEMSANERING - BOFAS - 12.09.2007

Er was eens een tankstation…

Sinds 2004 wordt er in bepaalde gevallen financieel gezien tussengekomen bij de sanering van tankstations via de zgn. Bofasregeling. Nu is deze regeling uitgebreid. Wat is er precies gewijzigd?


IN DE KIJKER - VERKOOP - 12.09.2007

Belofte kan… een hoop schulden maken

Bij de verkoop van een pand gebeurt het weleens dat iemand zich sterk maakt dat de (andere) eigenaar van het pand ook akkoord zal gaan met de verkoop in kwestie. Wat als diegene voor wie men zich sterk maakt niet akkoord is… ?


FORUM VAN DE ABONNEES - BTW - 12.09.2007

6% BTW en vennootschappen?


FISCAAL - ONROEREND GOED - 12.09.2007

Oud en nieuw samen op één aangifte…

Zoals u weet, bestaat er voor hypothecaire kredieten het oude systeem (het bouwsparen) en het nieuwe systeem (de woonbonus). Via een circulaire is er nu eindelijk duidelijkheid over wanneer men de twee systemen kan combineren.


FORUM VAN DE ABONNEES - VERKOOP - 12.09.2007

Verkopen zonder de echtgenote?


UW RAADSMAN - HANDELSHUUR - 12.09.2007

U wordt ‘groter’…

Uw cliënt schakelt u in om te onderhandelen over de aankoop van een aangrenzend handelspand. Het is de bedoeling van uw cliënt om dit pand te kopen. Er zit nog wel een handelshuur op. Waarop moet u letten?


FISCALE DROOM - CONTROLE - 10.09.2007

De fiscus in de val lokken?

Er wordt weleens beweerd dat u het best een foutje in uw belastingaangifte laat zitten zodat de controleur sowieso iets kan verwerpen tijdens een controle en zo (hopelijk) niet meer te moeilijk doet over andere zaken. Wat is daarvan aan?


STANDPUNT RECHTER - INDICIAIRE AFREKENING - 10.09.2007

De fiscale risico’s van leven van de liefde

Bij het opmaken van een indiciaire afrekening houdt de fiscus in principe ook rekening met de inkomsten van uw echtgeno(o)t(e) of wettelijk samenwonende partner. Geldt dit echter ook als u slechts ‘feitelijk’ samenwoont?


PIPELINE - BTW - 10.09.2007

De 6% BTW ook voor opgestarte werven?


CIRCULAIRE - ONROEREND GOED - 10.09.2007

Combinatie hypothecaire kredieten oud en nieuw…

Zoals u weet, bestaat er het oude systeem van het ‘bouwsparen’ en de nieuwe woonbonus. Er was veel onduidelijkheid over wanneer en hoe deze twee sys­temen gecombineerd konden worden in één aangifte. Nu is er de circulaire...


REGISTRATIERECHTEN - 10.09.2007

Registratie van huurcontracten gewijzigd?

Zoals u misschien al weet, is recentelijk de huurwetgeving gewijzigd. Ook inzake de registratierechten op de huurcontracten is er het één en ander gewijzigd. Wat is er nieuw en hoe zit het voor andere contracten dan woninghuur?


ACTUALITEIT - CONTROLE - 10.09.2007

Moet ik dan alles bijhouden?

Er is tijdens een belastingcontrole regelmatig discussie over wat men al dan niet moet bijhouden van documenten en briefwisseling. Wat zegt de rechter?


INTERNET KORT - 10.09.2007

Doe meer met pdf


DIENSTEN - 10.09.2007

Zelf een rss-newsfeed maken

Stel dat u een rss-feed wilt maken voor uzelf (u wilt een site opvolgen die nog geen rss-feed biedt) of u wilt anderen op de hoogte houden via een eigen rss-feed. Kan dit zonder technische kennis? Welke diensten gebruikt u?


SOFTWARE - 10.09.2007

StarOffice: een goed Office-alternatief?

U krijgt bij het gratis Google Pack nu ook StarOffice, een kantoorsuite die lijkt op OpenOffice en die wil concurreren met Microsoft Office. Wat biedt StarOffice?


VIDEO - 10.09.2007

Filmpjes zoeken: meer dan YouTube

Filmpjes bekijken op YouTube is razend populair, maar daarbuiten zijn er nog zoveel meer boeiende video’s te zien. Hoe zoekt u filmpjes die u interesseren?


E-MAIL - 10.09.2007

Thunderbird uitbreiden

U kunt de mogelijkheden van de populaire e-mailsoftware Thunderbird uitbreiden met zgn. add-ons. Waar vindt u die en welke zijn de handigste?


JOBS - 10.09.2007

Solliciteren in het kwadraat

De verschillende vacaturesites afschuimen is een hele klus. Kunt u ook meerdere jobsites of bedrijven tegelijkertijd aanspreken?


INTERNET KORT - 10.09.2007

Nieuwigheden bij eBay