Alle domeinen

2008 - Augustus

PERSONEEL - OPZEG - 28.08.2008

De vervanger is gewoon beter!

De vervanger van een zieke werknemer valt zo goed mee dat u hem wel in dienst wilt houden, maar... u heeft geen werk voor beiden. Loopt u dan een risico als u de zieke ontslaat en de vervanger in dienst houdt?


ACTUALITEIT - HUUR - 28.08.2008

Geen structureel tijdverlies meer?

Sinds 24 juli is er geen voorafgaande verzoeningspoging meer nodig om een huurder te laten veroordelen. Wat betekent dit nu concreet? Zal u nu bv. sneller uw achterstallig huurgeld kunnen incasseren?


VLAAMS GEWEST - SUBSIDIES - 28.08.2008

Anders ‘aanbellen’ bij BEA…


FINANCIEEL - SPAREN - 28.08.2008

Is méér ook effectief méér?

Sinds kort geven heel wat banken ineens 4% en méér aan interesten op een spaarboekje. Vanwaar die plotse verhoging en is dat een blijvende trend of waait dat zo weer over? Even kijken of er geen addertjes onder het gras zitten...


FISCAAL - AFTREKBARE KOSTEN - 28.08.2008

Alsof het nog niet erg genoeg is…

Het aantal faillissementen is de laatste tijd weer flink gestegen. Wat als het één van uw klanten is, hoe zorgt u er dan voor dat u uw factuur kunt afboeken?


FISCAAL - ONKOSTENVERGOEDING - 28.08.2008

Hoelang moet of mag u wegblijven… ?

Een forfaitaire onkostenvergoeding voor een buitenlandse zakenreis is en blijft fiscaal gezien interessant. Regelmatig duiken er dan ook vragen op over de duur van de reis, de sectoren waarin ze toegepast kan worden, enz. Even kijken…


GOED OM TE WETEN - VASTGOED - 28.08.2008

Rookmelders sinds kort overal verplicht?


FISCAAL - CONTROLE - 28.08.2008

Hoeveel moet u verdienen?

Hoewel iedereen weleens een slecht jaar heeft, zal de controleur veel sneller argwaan krijgen bij wie een wat lager inkomen heeft. Is er dan een minimum dat u moet aangeven om ‘gerust’ te zijn? Wanneer riskeert u problemen?


HET KAN OOK U OVERKOMEN - VERKEERSBELASTING - 28.08.2008

Eerst betalen, dan schrappen en daarna terugkrijgen… ?

Een collega had zijn nieuwe auto geleast in plaats van gekocht en bijgevolg ook zijn nummerplaat teruggestuurd. Samen met het ‘bericht van schrapping’ van die plaat kreeg hij echter ook nog een rekening voor de verkeersbelasting…


GOED OM TE WETEN - VLAAMS GEWEST - 27.08.2008

Slechts één loket


BOUWPROMOTOR - 27.08.2008

Had u gereserveerd?

Sommige promotoren verkopen hun appartementen op plan via een zo­genaamde reservatieovereenkomst. Met deze aanpak denken ze de Wet Breyne te kunnen omzeilen. Dat lijkt een goede strategie, maar is dat wel zo?


FISCAAL - OPSTALRECHT - 27.08.2008

Wanneer is een opstalrecht toch interessant?

Het recht van opstal is een klassieke vastgoedconstructie, maar vandaag wordt de constructie toch kritisch bekeken. Het probleem uit zich veelal op het einde van het recht van opstal. Moet u deze constructie dan gewoon vergeten… ?


IN DE KIJKER - REGISTRATIERECHTEN - 27.08.2008

De juiste koper aanduiden is belangrijk!

Bij het sluiten van een onderhandse verkoopovereenkomst is het voor de koper op dat ogenblik niet altijd duidelijk wie eigenlijk de echte koper zal zijn. Er worden hier nog altijd juridische kemels geschoten. Waarop moet u zoal letten?


BANK - 27.08.2008

Let op indien u kosten mee ontleent!

Recentelijk heeft de fiscus zich uitgesproken in twee circulaires over welke kosten al dan niet recht geven op een fiscale aftrek indien er bij een hypothecair krediet voor mee geleend wordt. Wat is er op dat punt van belang?


VERKOOP - 27.08.2008

Een matras op de zolder, kasten in de kelder!

“De verkoper moet het huis tijdig verlaten en de woning moet leeg zijn”, zo staat er vermeld in het compromis. Soms gebeurt het dat een pand helemaal niet tijdig leeggemaakt is. Hoe zet u druk op de ketel?


ACTUALITEIT - HUURGESCHIL - 27.08.2008

Geen verplichte verzoening meer!

Is er geen verplichte ‘verzoeningspoging’ meer nodig wanneer u tegen een huurder wilt procederen? Wat is er precies veranderd?


GOED OM TE WETEN - VLAAMS GEWEST - 27.08.2008

Vrijheid, blijheid… in het Vlaams gewest


UW RAADSMAN - MEDE-EIGENDOM - 27.08.2008

Niet in mijn achtertuin…

De recente mediaheisa rond een crèche op het gelijkvloers van een appartementsgebouw toont nogmaals hoe belangrijk het is om vooraf de inhoud van de statuten en het reglement van orde te kennen. Een woordje uitleg...


JOBS - 25.08.2008

Stagiairs of freelancers gezocht!

Heeft u in uw bedrijf nog plaats voor een stagiair of bent u op zoek naar een freelancer? Hiervoor bestaan er enkele gespecialiseerde websites...


UITSMIJTER - BURGERLIJKE STAAT - 25.08.2008

De ene verklaring is de andere niet...


SCHENKING - PREMIETAKS - 25.08.2008

Betaal geen onnodige taksen...

U heeft geld belegd in een levensverzekering (een Tak 21 of een Tak 23) en u wilt die schenken aan bv. uw zoon. Moet er dan (opnieuw) 1,1% premietaks betaald worden op het kapitaal en zo ja, hoe kunt u dat vermijden?


STANDPUNT RECHTER - GEHEIM COMMISSIELOON - 25.08.2008

Vergeet uw voordelen niet...

Het is belangrijk dat uw vennootschap een fiche opmaakt voor uw loon om de gevreesde aanslag geheime commissielonen te vermijden. Geldt dit echter ook voor uw voordelen van alle aard? Hoe kunt u problemen voorkomen?


FISCOTIP - TANTIèME - 25.08.2008

Een maandelijks tantième?

I.p.v. uw loon te verhogen, zou u een tantième willen opnemen omwille van het fiscale voordeel. In principe kan dit echter nu nog niet en moet u daarvoor wachten tot de algemene vergadering van volgend jaar. Hoe kunt u dat oplossen?


SOFTWARE - BROWSER - 25.08.2008

Opera: vergeten, maar steengoed

Ongeveer gelijktijdig met Firefox 3.0 verscheen ook de nieuwe versie 9.5 van de minder bekende, maar uitstekende browser Opera. Wat zijn de nieuwigheden?


STANDPUNT RECHTER - BEROEPSKOSTEN - 25.08.2008

Een fiscaalvriendelijke hobby?

Wie een bijberoep heeft dat verlieslatend is, kan die verliezen in principe aftrekken van het ‘hoofdinkomen’. Uit de praktijk blijkt echter dat dit vaak zeer gevoelig ligt bij de fiscus. Wat is het probleem? Waarop moet u letten?


VERVOER - 25.08.2008

Online tickets van De Lijn


HARDWARE - 25.08.2008

Twee computers, één scherm

Heeft u meer dan één computer op uw bureau staan? Met ook twee toetsenborden en twee schermen op uw tafel wordt het dan al snel een rommeltje. Met een KVM-toestel of KVM-software bespaart u ruimte én geld…


E-MAIL - 25.08.2008

Nog een extra pop- of imap-mailadres gewenst?

Waar vindt u tegenwoordig nog een gratis mailadres van het type pop of imap, een adres dus dat u via een e-mailpakket kunt beheren?


SOFTWARE - BROWSER - 25.08.2008

Google… nu ook offline!

Google heeft heel wat interessante online diensten, zoals Google Docs, Google Reader en Google Agenda. Zonder internettoegang kon u die tot voor kort niet gebruiken. Nu kan het voor sommige diensten wél offline. Hoe werkt dit?


NASLAGWERKEN - 25.08.2008

Wikipedia in het vizier?

Google heeft onlangs een online encyclopedie gelanceerd: Knol. Ook bij het gerenommeerde Britannica staan er een paar nieuwigheden (op stapel). Zijn dit alternatieven voor het populaire Wikipedia?


FOTOGRAFIE - 25.08.2008

Originele tools voor uw digitale foto’s

U heeft wellicht heel wat vakantiekiekjes op uw digitale fototoestel staan. Wij gingen op zoek naar enkele originele tools voor uw foto’s...


BELGISCH KORT - 25.08.2008

Nieuwe en vernieuwde Belgische sites


VEILINGEN - 25.08.2008

Spellingchecker voor eBay


HOMEPAGE - 25.08.2008

Zoekmachineoptimalisatie: tips en tools

Wilt u meer bezoekers, dan moet u zorgen voor goede scores bij de belangrijke zoekmachines. We geven u een reeks tips met bijbehorende (gratis) tools.


FINANCIEEL - 25.08.2008

Meer interest graag!

Sinds kort hebben heel wat banken een zgn. online spaarrekening gelanceerd. Is die interessant?


DIENSTEN - OFFICE - 25.08.2008

Online Office voor kleine bedrijven

Microsoft bracht Office Live Small Business uit, een gratis dienst waarmee u onder andere een (bedrijfs)website kunt opzetten. Is dit de moeite waard?


ACTUALITEIT - AUTOKOSTEN - 25.08.2008

Een hogere kilometervergoeding


CONTROLE - 25.08.2008

De staatskas moet weer gespijsd worden zeker... ?

Op 2 juli jl. heeft het zgn. College voor de strijd tegen de fiscale en sociale fraude zijn ‘actieplan’ bekendgemaakt. Wat viseert de fiscus nu weer in het bijzonder en vooral: moet u daar wakker van liggen?


FACTUUR - BEWAARTERMIJN - 25.08.2008

Hoe(lang) moet u uw facturen nu precies bewaren?

In 2006 is de bewaartermijn voor facturen voor de BTW teruggebracht tot 7 jaar. Nu heeft de BTW daar in een circulaire meer uitleg over gegeven, alsook over de vorm waaronder ze bewaard moeten worden. Wat moet u daarvan onthouden?


ACTUALITEIT - HOLDING - 25.08.2008

Een holding kan nog steeds

Een nieuw wetsontwerp maakt wellicht een einde aan de discussies over de belastbaarheid van de zgn. interne meerwaarden. Wat zal er veranderen?


AUTO - CAR PASS - 21.08.2008

De car pass niet vergeten?

Wanneer u uw auto verkoopt, bent u verplicht om de koper een zgn. car pass te bezorgen. Wat is dat ook alweer precies en waarop moet u vooral letten om achteraf geen miserie te hebben met de koper?


FISCAAL - BEROEPSKOSTEN - 21.08.2008

Camera’s in uw praktijk?

Een abonnee vroeg ons in welke mate camera’s ter beveiliging van de praktijk fiscaal aftrekbaar zijn. Is het plaatsen van camera’s echter wel toegelaten?


ADVIESHOEK - VRUCHTGEBRUIK - 21.08.2008

Een appartement op plan ‘gesplitst’ kopen?

Wie bv. een appartement aan de kust koopt en later een pak successierechten wil besparen, koopt dit het best ‘gesplitst’ aan samen met de kinderen. Hoe zit dat dan precies als het om een appartement ‘op plan’ of ‘in aanbouw’ gaat?


PERSONEEL - OPZEG - 21.08.2008

Tekent u een opzegbrief beter niet?

Een bediende, iemand die u niet graag ziet vertrekken, neemt ontslag en overhandigt u zijn opzegbrief. Volgens een collega tekent u die brief beter niet, want zolang u niet tekent, gaat de opzegperiode niet in. Is dit een goed idee?


VENNOOTSCHAP - NOTIONELE INTERESTAFTREK - 21.08.2008

Doe meer met uw rekening-courant!

Stel, u heeft een vrij groot credit op uw rekening-courant (een vordering op uw vennootschap). Wist u dat u daarmee de zgn. notionele interestaftrek kunt optimaliseren? Hoe werkt dat precies?


VENNOOTSCHAP - DIVIDEND - 21.08.2008

Verkoop eens aandelen aan uw vennootschap...

Vaak is een dividend een fiscaal gezien interessantere manier om geld uit uw vennootschap te halen dan een (bijkomend) loon. Daarop bestaat er echter een nóg interessantere variant. Over welk ‘wondermiddel’ gaat het precies?


BELEGGEN - 21.08.2008

Meer dan 7% interest op een termijnrekening?

Wie belegt in een termijnrekening of een obligatie in bepaalde munten (het pond, de Australische dollar, enz.) kan vaak een hogere rente krijgen. Wat bent u echter kwijt aan wisselkosten als u er op het einde terug uitstapt?


ACTUALITEIT - BEROEPSAANSPRAKELIJKHEID - 21.08.2008

Wie is ‘geschikt’ om te sporten?

Nu de competities voor de teamsporten weer op gang komen, krijgt u misschien de vraag van een patiënt om ‘terloops ook nog vlug’ een geschiktheidsattest in te vullen voor zijn club of bond. Welke gevolgen kan uw handtekening hebben?


VERZEKERINGEN - WATERSCHADE - 21.08.2008

Welke waterschade dekt uw verzekering?

Elk jaar registreren de verzekeraars in België gemiddeld 100.000 gevallen van waterschade en het klimaat wordt er niet bepaald droger op. Welke gevallen van waterschade dekt uw brandpolis precies en waarop moet u letten?


FISCAAL - BELASTINGCONTROLE - 21.08.2008

Laat u niet afbluffen

Sommige belastingcontroleurs durven tijdens een controle ver te gaan om van alles te weten te komen. Nochtans kan uw controleur niet zomaar alles doen en ­vragen. Hoe ver mag hij gaan en wanneer gaat hij zijn boekje te buiten?


VRIJ AANVULLEND PENSIOEN ZELFSTANDIGEN - 21.08.2008

Doet uw VAPZ het goed?

U kreeg net vóór de zomer allicht een brief waarin u werd meegedeeld dat uw VAPZ x% heeft opgebracht in 2007. Is dat goed of slecht? Hoe controleert u dat?


GOED OM TE WETEN - TAK 21 - 21.08.2008

Kost overschakelen 1,1% aan taks?


GOED OM TE WETEN - FACTUUR - 21.08.2008

Ineens meer plaats in uw archief?


PRIVé - SUCCESSIE - 21.08.2008

Direct naar de kleinkinderen!

Wie bij zijn overlijden (een deel van) zijn vermogen via een testament rechtstreeks nalaat aan zijn kleinkinderen i.p.v. aan zijn kinderen, realiseert zo een mooie fiscale besparing. Hoe werkt dit en welke optimalisaties zijn er mogelijk?


GRONDIG ONDERZOCHT - VERZEKERINGEN - 21.08.2008

Kunt u de achterdeur van de verzekeraar terug openen?

Een polis beroepsaansprakelijkheid bevat, zoals wellicht elke verzekering, heel wat achterdeurtjes voor de verzekeraar. Die achterdeurtjes blijken echter niet altijd even geldig te zijn! Een recentelijk gepubliceerd arrest licht toe...


PERSONEEL - POETSVROUW - 21.08.2008

Het alternatief voor dienstencheques in een BVBA?

Een tijdje geleden zijn de spelregels inzake de dienstencheques voor particu­lieren ­lichtjes gewijzigd. Wordt dat nu minder interessant of zijn er sowieso betere alter­natieven voor wie een vennootschap heeft?


ONDERAANNEMING - 19.08.2008

Tussen hamer en aambeeld

Uw klant weigert om uw factuur te betalen omdat hij niet tevreden is over de ­werken die uw collega-onderaannemer uitgevoerd heeft. Kan dat allemaal zomaar en zo ja, kunt u dat dan op de één of andere manier vermijden?


ACTUALITEIT - TELEWERK - 19.08.2008

Thuis verzekerd voor arbeidsongevallen nu?

Misschien heeft u ook een aantal werknemers die af en toe van thuis uit werken. Als zij een arbeidsongeval kregen, dan gaf dit vaak bewijsproblemen met de verzekering. Een nieuwe CAO zou dit moeten oplossen. Hoe zit dit in elkaar?


VAKANTIE - 19.08.2008

“Die dagen heb ik dan nog te goed, hé?”

Stel, een werknemer keert terug uit vakantie en zegt dat enkele vakantie­dagen weer geannuleerd moeten worden, lees: dat hij die nog te goed heeft omdat hij bv. ziek geweest is, omdat een familielid gestorven is, enz. Kan zoiets?


PERSONEEL - OVERUREN - 19.08.2008

Nieuwigheden inzake arbeidsduur?

Nu het bouwverlof voorbij is, kunt u er weer stevig invliegen om uw orderboekje af te werken. U heeft gehoord dat er onlangs het één en ander veranderd is m.b.t. de arbeidsduur. Kunt u uw mannen nu goedkoper langer laten werken?


VAKBOND - 19.08.2008

Hoe gaat u om met syndicale vorming?

Binnenkort krijgt u wellicht ook te maken met aanvragen voor syndicale vorming vanwege uw werknemersvertegenwoordigers. Wat houdt dit in? Hoe kunt u reageren op zo’n aanvraag?


ACTUALITEIT - AANWERVEN - 19.08.2008

Beter even wachten met een schoolverlater?


ACTUALITEIT - ADMINISTRATIE - 19.08.2008

Alweer stilaan tijd voor een mobiliteitsverslag!


BEDRIJFSWAGEN - 19.08.2008

Brokken met de firmawagen = dringende reden?

Stel, een werknemer helpt op een klein halfjaar al zijn derde firmawagen naar de haaien. De maat is volledig vol voor u. Kunt u hem om die reden ontslaan om dringende reden? Een recent arrest licht toe...


ONTSLAGBESCHERMING - 19.08.2008

Niet verkozen en toch beschermd?

De sociale verkiezingen zijn voorbij en u wilt een niet-verkozen werknemer ontslaan. Is dit een goed idee of is de werknemer toch nog beschermd waardoor u alsnog een risico loopt om een beschermingsvergoeding te moeten betalen?


FINANCIEEL - BORGSTELLING - 19.08.2008

Banken hebben niet altijd gelijk…

Bij een faillissement kan alleen de zgn. kosteloze borg ‘bevrijd’ worden van de verplichting om de lening verder af te betalen. Voor zaakvoerders-bestuurders is net die kosteloosheid een probleem. Een rechter dacht er onlangs anders over…


OPLEIDING - 19.08.2008

Scholingsbeding voor korte opleidingen?

Stel, een jonge kracht moet de stiel leren via herhaalde, korte externe vormingen (die alles bij elkaar veel kosten). Vaak gaat men die vorming dan elders verzilveren. Kunt u dan op zijn minst toch de kosten van de vorming recupereren?


SLECHTE BETALERS - 19.08.2008

Uw facturen vlotter betaald…

Sommige klanten betalen te laat en verschuilen zich dan achter zogenaamde onduidelijke facturen. Zijn er handige factuurvermeldingen om dat te vermijden?


FISCAAL - PENSIOEN - 19.08.2008

U hoeft zich niet meer dood te werken...

U zit in vennootschap en u heeft een groepsverzekering. Als u tot uw 65ste blijft werken, wordt u daarop slechts belast tegen 10% (i.p.v. 16,5%). Betekent dat dat u tot uw 65ste keihard moet ‘travakken’ of mag het ook iets minder zijn?


GOED OM TE WETEN - 19.08.2008

Terug van weggeweest... ?


VERZEKERINGEN - RECHTSBIJSTAND - 19.08.2008

Zonder risico’s naar de rechter?

Sinds de rechtsplegingsvergoedingen behoorlijk verhoogd zijn, is het twee keer nadenken vooraleer u naar de rechter stapt. Kan een goede rechtsbijstands­verzekering hier soelaas bieden of haalt dat niet veel uit?


FISCAAL - AUTO - 19.08.2008

Een gratis auto van uw vennootschap?

Rijdt u ook privé met de auto van uw vennootschap, dan wordt u daar in principe voor belast op een ‘voordeel auto’. Dit kunt u vermijden door dat voordeel op uw rekening-courant te laten boeken, maar is dat eigenlijk wel interessant?


GOED OM TE WETEN - 19.08.2008

Kilometervergoeding verhoogd


ACTUALITEIT - VERZEKERINGEN - 19.08.2008

Arbeidsongevallenpolissen duurder?

Uw premie arbeidsongevallen wijzigt wellicht in 2009. De wet inzake de zgn. premiedifferentiatie heeft dan nl. voor het eerst effect. Hoe anticipeert u hierop?


SUBSIDIES - VLAAMSE RENOVATIEPREMIE - 14.08.2008

Laat uw subsidie niet liggen!

Heeft u de voorbije drie jaren belangrijke verbouwingen gedaan aan uw woning, dan kunt u daar mogelijk een subsidie voor krijgen die kan oplopen tot € 10.000. U moet dan nu wel alles in orde brengen…


SLECHTE BETALERS - 14.08.2008

Wat kan er tegenwoordig… ?

Het probleem van de slechte betalers lijkt alleen maar erger te worden. Goede factuur­voorwaarden met nalatigheidsinteresten en een schadebeding zijn dan ook onontbeerlijk. Wat wordt er ter zake tegenwoordig aanvaard?


HET KAN OOK U OVERKOMEN - AANNEMER - 14.08.2008

Uw aannemer ‘opjagen’ met een vertragingsboete?

Uw collega heeft verbouwd en een aantal details zijn nog niet afgewerkt. Hij wil zijn aannemer onder druk zetten en dreigt met een vertragingsboete. Blijkt dat hij die niet meer kan inroepen omdat de oplevering tijdig gebeurd is. Hoe kan dat?


ACTUALITEIT - AUTOKOSTEN - 14.08.2008

De minister heeft gesproken…

De gewijzigde aftrekbeperking inzake autokosten blijft vragen oproepen. Onlangs gaf de minister alvast nog enkele verduidelijkingen…


PERSONEEL - SCHOOLVERLATERS - 14.08.2008

Zorg voor een win-winsituatie met schoolverlaters!

U heeft een schoolverlater gevonden die bereid is om te starten met een zgn. IBO-contract. Hij vraagt u wel om die IBO-periode in te korten omdat hij anders zijn jeugdvakantie-uitkering verliest. Is dat zo en hoe lost u dat eventueel op?


IN DE KIJKER - MEDE-EIGENDOM - 13.08.2008

De syndicus wijzigt de quotiteiten…

Na één jaar ontvangt een mede-eigenaar een brief van zijn syndicus waarin staat dat de quotiteiten herzien zijn in zijn nadeel en dat hij moet bijbetalen. Kan dit zomaar? Wat is er hier aan de hand?


GOED OM TE WETEN - MEDE-EIGENDOM - 13.08.2008

Een horecazaak op het gelijkvloers?


UW RAADSMAN - VERKOOP - 13.08.2008

Erfenisperikelen!

U krijgt van de erfgenamen van een onroerend goed de opdracht om de woning in kwestie te koop te stellen. Later besluit één van de mede-erfgenamen om de woning zelf te kopen. Heeft u als makelaar dan nog recht op uw commissieloon?


VLAAMS GEWEST - BODEMATTEST - 13.08.2008

Eenvoudiger voor appartementen

Zoals u weet, is het nieuwe bodemdecreet op 1 juni jongstleden in werking getreden. Er is ook een belangrijke wijziging gebeurd m.b.t. de regeling inzake appartementen. We komen er hier nog even op terug…


VLAAMS GEWEST - ABATTEMENT - 13.08.2008

Bijkomend abattement


ERFDIENSTBAARHEID - 13.08.2008

Een privéweg!

In de tuin van de riante villa die u te koop stelt, loopt een weg die Jan en alleman gebruikt. Een kandidaat-koper ziet al dat geloop niet zitten en wil afhaken wegens al die drukte. Hoe pakt u dat als makelaar het best aan?


ACTUALITEIT - VERKOOP - 13.08.2008

Verwarmingsaudit!

Sinds 1 juni 2008 moet u bij de verkoop van een pand ook een verwarmingsaudit kunnen voorleggen. Wat houdt deze maatregel precies in?


BANK - 13.08.2008

Hoe vangt u een zwakke terugbetalingscapaciteit op?

Indien u via uw patrimoniumvennootschap een pand koopt dat u wilt verhuren en u daarvoor een beroepskrediet wilt afsluiten, maar uw terugbetalingscapaciteit is wat zwak, kan een bulletkrediet dan een goede oplossing zijn… ?


VLAAMS GEWEST - REGISTRATIERECHTEN - 13.08.2008

Het abattement en het bezit van een woning

Een abonnee koopt een woning en zou zonder probleem het abattement kunnen genieten. Enkele jaren geleden heeft haar moeder haar wel een chalet op een klein perceel grond in recreatiegebied geschonken. Is dit een probleem?


DIENSTEN - BEDRIJF - 11.08.2008

Valt uw idee in de smaak?

Zit u als handelaar of als bedrijfsleider met een idee voor een nieuwe dienst of een nieuw product? Dan is het belangrijk om te weten hoe uw klanten hierover denken. Welke online tools helpen u om dit te achterhalen?


CONSUMENT - 11.08.2008

Red uw budget!


DIENSTEN - BOOKMARKS - 11.08.2008

Interessante websites ontdekken

Met Del.icio.us kunt u niet alleen uw favorieten online opslaan, maar het is ook een handige manier om nieuwe, interessante sites te ontdekken. Hoe werkt het?


E-MAIL - 11.08.2008

Windows Live Mail, de opvolger van Outlook Express

Outlook Express is al een tijdje behoorlijk gedateerd, maar nu is er eindelijk een opvolger: Windows Live Mail. Loont het de moeite om over te schakelen?


HOMEPAGE - 11.08.2008

Uw site door de ogen van Google

Is uw site eenmaal klaar, dan wilt u dat die zo hoog mogelijk verschijnt in de Google-zoekresultaten. Veel (dure) diensten helpen u daarbij. De gratis dienst Google Webmaster Tools van Google zelf helpt u ook al goed op weg.


MOBIEL INTERNET - 11.08.2008

Surfen in ’t klein

Wilt u onderweg iets online checken via uw pda of uw smartphone? Welke sites zijn hieraan aangepast?


SOFTWARE - BEVEILIGING - 11.08.2008

Beschermd tegen onbekende gevaren

Zelfs goede antivirussoftware beschermt u pas optimaal als het virus al bekend is. Het gratis Threatfire wil u ook behoeden voor onbekende bedreigingen.


SPORT - 11.08.2008

Te voet of met de fiets?

Wandelen, joggen, lopen of fietsen: de ideale ontspanning tijdens de vakantiemaanden. Welke originele websites helpen u hierbij?


DIENSTEN - OFFICE - 11.08.2008

Uw online Office bij Acrobat.com

Naast onder meer Google Docs wil nu ook Acrobat.com een plaatsje veroveren binnen de online Office-toepassingen. Wat voor nuttigs biedt Acrobat.com?


SOFTWARE - BROWSER - 11.08.2008

De nieuwe Firefox is gearriveerd

Versie 3 van Firefox is er. Wat zijn zoal de nieuwigheden? Moet u deze nieuwe Firefox nu dringend downloaden?