Alle domeinen

2008 - Januari

ACTUALITEIT - BTW - 31.01.2008

Houd het simpel én toch in orde

Sinds begin dit jaar moet een BTW-nummer steeds vermeld worden met 10 cijfers. Hoe houdt u echter uw oude, voorgedrukte facturen toch bruikbaar?


ACTUALITEIT - SOCIALE BIJDRAGEN - 31.01.2008

Minder kosten, maar u betaalt wel méér…

Verschillende sociale kassen hebben dit jaar hun zgn. beheerskosten verlaagd, maar wellicht zal u daar weinig of niets van merken, integendeel zelfs. Eens ­kijken waar u zich aan mag verwachten als de eerste rekening in de bus valt…


PERSONEEL - OUTPLACEMENT - 31.01.2008

Outplacement moet u voortaan zelf aanbieden

Ontslaat u een werknemer van 45 jaar of ouder, dan moet u een aantal regels volgen in verband met outplacement. Die regels zijn nu onlangs nog maar eens verstrengd. Wat betekent die wijziging nu voor u?


ACTUALITEIT - AUTO - 31.01.2008

Voordeel auto weer anders te berekenen?

Eind vorig jaar heeft de fiscus nog een verdere toelichting gegeven over de wijze waarop het voordeel auto berekend moet worden in bepaalde gevallen. Wat verandert er precies en voor wie?


GOED OM TE WETEN - 31.01.2008

Reken het juiste tarief aan!


VAN HOREN ZEGGEN - ONROEREND GOED - 31.01.2008

Is gekocht dan toch niet meer gekocht?

Een collega beweert dat het tekenen van een compromis voor de aankoop van een pand in Vlaanderen sinds kort nog ongedaan gemaakt kan worden. Is dat effectief zo of kan dat alleen in bepaalde gevallen?


HET KAN OOK U OVERKOMEN - HUUR - 31.01.2008

Beste huisbaas, de kraan lekt

De huurder van een collega belde hem met de vraag om dringend een lekkende kraan te komen herstellen én om het buitenschrijnwerk terug te schilderen. Sinds kort is dat immers allemaal ten laste van de verhuurder, zei hij… Is dat zo?


INTERNET - 31.01.2008

De softwarepolitie terug op pad?

Sommige collega’s meldden dat ze een brief van BSA ontvangen hadden met de melding dat er binnenkort controles op illegale software zouden plaatsvinden. Wat heeft dat allemaal te betekenen?


IN DE KIJKER - VLAAMS GEWEST - 30.01.2008

Ook opgelet met niet-vergunningsplichtige werken… !

Als u gaat bouwen en verbouwen en een bepaald werk behoeft geen stedenbouwkundige vergunning, kunt u dan steeds op uw beide oren slapen of is er soms meer aan de hand?


VERZEKERINGEN - MEDE-EIGENDOM - 30.01.2008

De waarborg ‘onrechtstreekse verliezen’

Bij een brandverzekering op naam van de ‘vereniging van mede-eigenaars’ is het mogelijk om een uitbreiding te nemen. Zo is het mogelijk om de polis uit te breiden met een dekking ‘onrechtstreekse verliezen’. Wat is dit en wat is het voordeel?


ACTUALITEIT - REGISTRATIERECHTEN - 30.01.2008

Gesplitste aankoop: goed nieuws

De fiscus neemt een nieuw standpunt in over de ge­splitste aankoop, waarbij de ouders het vrucht­­gebruik kopen en de kinderen de blote eigendom...


GOED OM TE WETEN - 30.01.2008

Woninghuurwet: de wetsvoorstellen…


RECHT - ADVOCAAT - 30.01.2008

Van € 75 tot € 30.000…

Sinds 1 januari krijgt de partij die een proces wint een vergoeding van de verliezer waarmee hij zijn advocaat kan betalen. Is de verhuurder die achterstallige huur invordert van zijn huurder daar nu mee geholpen?


UW RAADSMAN - BANK - 30.01.2008

Gesplitste aankoop via een overbruggingskrediet

Veel koppels (zie p. 1) rond de pensioenleeftijd verkopen hun gezins­woning om met de opbrengst ervan een nieuwbouwappartement ‘gesplitst’ aan te kopen samen met de kinderen en ze financieren dit via een overbruggingskrediet. Waarom?


GOED OM TE WETEN - 30.01.2008

Klein beschrijf en echtscheiding


BOUWPROMOTOR - 30.01.2008

De anonieme koper

Als bouwpromotor koopt u graag onroerend goed tegen de voordeligste prijs. De verkoper jaagt de verkoopprijs echter doorgaans de hoogte in als hij weet wie u bent. Is er dan geen manier waarop u incognito kunt kopen?


VERKOOP - 30.01.2008

Kopen kan niet zomaar…

Velen vragen zich af of echtgenoten zomaar onroerende goederen van elkaar kunnen kopen, ook al wordt er een marktconforme prijs betaald. Kan dit zomaar of is er hier een probleem?


INTERNET KORT - 28.01.2008

Heeft u de laatste patches?


ACTUALITEIT - PERSONEEL - 28.01.2008

Nieuwe, fiscaalvriendelijke bonussen?

Sinds 1 januari bestaat er een nieuw systeem om op een fiscaalvriendelijke manier een bonus toe te kennen aan uw personeel. Hoe werkt het precies, loont het de moeite en is dat ook iets voor úw onderneming?


UITSMIJTER - ONDERHOUDSUITKERINGEN - 28.01.2008

Zijn begrafeniskosten aftrekbaar?


VOORDEEL AUTO - 28.01.2008

Wordt werk-werkverkeer nu woon-werkverkeer?

Verplaatsingen naar bv. een klant zijn professionele verplaatsingen. Door een recente circulaire riskeert uw controleur sommige van die verplaatsingen nu als (fiscaal gezien minder gunstig) woon-werkverkeer te aanzien. Hoe zit het?


STANDPUNT RECHTER - BEROEPSKOSTEN - 28.01.2008

Zijn maaltijdkosten nu aftrekbaar of niet?

Hoewel een rechter onlangs nog de aftrek aanvaardde van een deel van de kosten van een maaltijd ’s middags tijdens het werk, blijft dit gevoelig liggen bij de fiscus. Hoe zit het nu? Waarop moet u letten?


FOTOGRAFIE - 28.01.2008

‘Tags’: trefwoorden bij uw plaatjes

Zodra u duizenden foto’s op uw harde schijf heeft staan, is het vaak een hele klus om snel de gewenste exemplaren op te zoeken. Door uw foto’s correct te ‘taggen’, kunt u algauw een heel stuk sneller zoeken. Wat houdt dit in?


SOFTWARE - 28.01.2008

Software netjes verwijderen

Software die u niet bevalt, kunt u meestal wel verwijderen met een meegeleverde ‘uninstaller’. Toch werkt die niet altijd (goed). Met specifieke uninstall-tools worden programma’s beter verwijderd. Zijn er goede, gratis tools?


INTERNET KORT - 28.01.2008

Elke dag gratis software


BELGISCH KORT - 28.01.2008

Nieuwe en vernieuwde Belgische sites


ONLINE AGENDA - 28.01.2008

Outlook en Google Agenda mooi synchroon

Het kan handig zijn om zowel de agenda van Outlook als de online Google Agenda te gebruiken. Twee agenda’s invullen is echter dubbel werk. Met de juiste software houdt u ze perfect synchroon.


HARDWARE - 28.01.2008

Mobiel internetten: welk toestel?

Steeds meer mensen willen continu en overal online zijn. Dat kan tegenwoordig met heel wat toestellen. Wat is er allemaal mogelijk?


NIEUWS - 28.01.2008

Nieuws over nieuws!

Voor wie graag via internet de actualiteit opvolgt, zijn er enkele interessante nieuwigheden. Een overzicht.


FISCOTIP - BTW - 28.01.2008

Betaal niet te veel BTW!

U heeft een vennootschap en u wilt een nieuwe auto kopen. Uw oude auto wilt u bv. ‘doorschuiven’ naar uw echtgeno(o)t(e) of uw zoon. Als u het slim speelt, kunt u een mooi bedrag aan BTW besparen. Hoe zit dat precies?


DIENSTEN - 28.01.2008

Van het ene formaat naar het andere

Het gebeurt weleens dat u een bestand - bijvoorbeeld een foto, een filmpje of een document - wilt converteren naar een ander formaat. Met welke online diensten kan dat het eenvoudigst en gratis?


BEVEILIGING - 28.01.2008

Firewalls voor Vista

Voor een goede beveiliging van uw pc is een firewall een absolute must. In het verleden bleken heel wat firewalls echter nog niet te draaien onder Vista. Hoe is het nu gesteld met hun compatibiliteit?


STANDPUNT RECHTER - BEROEPSKOSTEN - 28.01.2008

Een zeiljacht als beurskosten…

Het uitnodigen van bepaalde zakenrelaties op een zeiljacht kan een aangename manier zijn om contacten te leggen of te verbeteren. Hoe zit het echter met de aftrek van de kosten van de huur of de aankoop van zo’n jacht?


BEVEILIGING - 28.01.2008

Veilig op andermans wifi-netwerk

Zit u in een hotel, op een luchthaven of in een café, dan is het erg handig dat u met uw laptop via het aangeboden wifi-netwerk kunt internetten. Toch is dit niet zonder gevaar. Hoe vermijdt u dat anderen ‘meekijken’?


E-MAIL - 28.01.2008

Laat uw mail later versturen

U stelt vandaag enkele mails op, maar die mogen pas op een later tijdstip verstuurd worden. Hoe doet u dat?


VIDEO - 28.01.2008

Er is méér dan YouTube alleen

YouTube is wellicht de meest populaire videowebsite. Nochtans zijn er een aantal interessante alternatieven - ook van eigen bodem. Kijkt u mee?


ACTUALITEIT - NOTIONELE INTERESTAFTREK - 28.01.2008

Liever geen notionele interestaftrek?

Onlangs was er in de pers te lezen dat heel wat vennootschappen geen gebruik maken van de ‘notionele interestaftrek’. Is daar een goede reden voor?


ONROERENDE VOORHEFFING - 28.01.2008

Een nieuwe bezwaartermijn


OPSTALRECHT - 28.01.2008

Als het ‘opstalrecht’ bijna afloopt…

U verleende destijds aan uw vennootschap een recht van opstal dat nu ten einde loopt. Om te vermijden dat u daar privé zwaar op belast wordt, overweegt u om de grond over te dragen aan uw vennootschap. Wat zijn de gevolgen?


CONVENTIE - 24.01.2008

Procedure nieuwe conventie gestart

De nieuwe conventie voor artsen is op 14 januari ge­­publiceerd in het Staatsblad. De (de)conventietermijn van 30 dagen loopt dus. Wie moet er iets doen?


CONVENTIE - 24.01.2008

Wat zijn de gevolgen als u conventioneert?

Het gevolg van te conventioneren is dat u gebonden wordt door de tarieven van het akkoord, behalve in geval van zgn. bijzondere eisen. Is een raadpleging op afspraak een bijzondere eis? Voor huisartsen is er wat veranderd op dit vlak…


RECHT - KLACHT - 24.01.2008

Laattijdig en verkeerd reclameren, een doodzonde?

In de algemene voorwaarden van een leverancier staat dat klachten binnen de acht dagen en aangetekend ingediend moeten worden. Hoe strikt moet u dat zien? Wil dit zeggen dat een fax op dag 10 bv. een maat voor niets is?


ACTUALITEIT - HUUR - 24.01.2008

Hoeveel mag de huur opslaan deze maand?

Dikwijls wordt ervan uitgegaan dat de huurprijzen in januari automatisch met een bepaald percentage verhoogd mogen worden omwille van de index. Niets is echter minder waar. Even kijken hoe de vork precies in de steel zit…


ACTUALITEIT - VOORAFBETALEN - 24.01.2008

Nu al aan denken of pas begin april?

Een nieuw jaar betekent in principe ook een nieuwe reeks voorafbetalingen. Is het dan nu het moment om dat in orde te brengen of heeft u daar nog tijd genoeg voor? Maakt het ook een verschil of u ervoor gaat lenen of niet?


GRONDIG ONDERZOCHT - FISCAAL - 24.01.2008

Kan de BVBA afschrijven op het ingebrachte cliënteel?

Als u een vennootschap opricht, betaalt die in principe een vergoeding voor de over­dracht van uw cliënteel of uw goodwill (= uw reputatie). Soms verwerpt de fiscus de afschrijvingen op deze vergoeding. Kan dat? Een cassatiearrest licht toe…


PRIVé - ECHTSCHEIDING - 24.01.2008

Is scheiden nu goedkoper?

Sinds 1 september 2007 is er een nieuwe wet op de echtscheiding van kracht. Welke invloed hebben die wijzigingen op de alimentatie? Heeft die nieuwe wet ook gevolgen als u al gescheiden bent?


VAN HOREN ZEGGEN - AUTOKOSTEN - 23.01.2008

Een ‘chique bak’ zonder vervelende vragen…

U hoort van een collega dat hij zijn gloednieuwe sportwagen heeft ‘gekocht’ met een zgn. financiële renting om zo geen problemen te hebben bij een belastingcontrole. Is het echt zo eenvoudig of moet dat toch wat genuanceerd worden?


ONROEREND GOED - HUUR - 23.01.2008

Sorry, maar mijn BVBA komt hier wonen…

Omdat u meer plaats nodig heeft, wilt u het appartement boven uw praktijk als kantoorruimte gebruiken. Kunt u de huurder die er woont dan opzeggen ‘voor eigen gebruik’ of moet u daar dan zelf gaan wonen? Kan uw BVBA dat ook?


GOED OM TE WETEN - VENNOOTSCHAP - 23.01.2008

Nieuwe publicatietarieven voor aktes


GOED OM TE WETEN - BTW - 23.01.2008

Elektronische BTW-aangifte


ACTUALITEIT - FISCAAL - 23.01.2008

Cliënteel fiscaalvriendelijk verhuren?

Een vrije beroeper (eenmanszaak) heeft te veel werk en verhuurt een deel van zijn cliënteel aan een collega. Kan dat op een fiscaal interessante manier?


PERSONEEL - CONCURRENTIEBEDING - 23.01.2008

Concurrentiebeding toepasselijk zonder concurrentie?

Een bediende geeft zijn ontslag. Zijn nieuwe job houdt voor u geen concurrentie in en daarom gaat u ervan uit dat het concurrentiebeding niet van toepassing is en u doet dus niets. Achteraf blijkt dit niet zo’n goede zet. Hoe doet u het beter?


SLECHTE BETALERS - 23.01.2008

De ‘mijn naam is haas’-cliënt…

Uw cliënt betaalt tien facturen of ereloonnota’s zonder problemen en bij de laatste valt hij ineens uit de lucht als u navraagt waarom die niet betaald wordt. Hij zou ze niet gekregen hebben. Hoe reageert u het best in zo’n geval?


FISCAAL - VENNOOTSCHAP - 23.01.2008

Uw eenmanszaak verkopen of ‘inbrengen’?

Uw inkomsten van 2007 blijken vrij hoog te zijn en om fiscale redenen overweegt u om over te stappen naar een vennootschap. Kunt u dan het best uw eenmanszaak ‘verkopen’ aan de vennootschap of ‘inbrengen’ als kapitaal?


BELEGGEN - 23.01.2008

Meerwaardebelasting op beleggingsfondsen?

Sinds Nieuwjaar zijn de fiscale regels met betrekking tot bepaalde beleggingsfondsen gewijzigd. Wat is er precies veranderd, wat is de impact daarvan op uw beleggingen en wat kunt u doen als belegger?


ACTUALITEIT - LOON - 21.01.2008

Indexatie grenzen voor beslag en overdracht


HET OVERKWAM UW COLLEGA - SLECHTE BETALERS - 21.01.2008

Zoveel? Dat is toch niet meer serieus…

Een collega was opgeroepen om een dringende herstelling te doen. Bij de ontvangst van de factuur reclameerde de klant omdat hij méér moest betalen dan toegelaten volgens de ‘uurtarieven in den bouw’. Heeft zo’n klant een punt?


ACTUALITEIT - VAKANTIE - 21.01.2008

Kan men nu nog jeugd- en seniorvakantie opnemen?

Het vakantiegeld voor de zgn. jeugd- of seniorvakantie van 2007 kan men nog aanvragen bij de RVA tot 29 februari. Betekent dit dan ook dat een werknemer de dagen die hij vorig jaar vergat op te nemen nu nog kan opnemen?


GOED OM TE WETEN - 21.01.2008

Ik krijg dat Word-bestand niet open!


ACTUALITEIT - VOORAFBETALEN - 21.01.2008

Zo snel mogelijk of nog tijd genoeg voor?

Een nieuw jaar betekent in principe ook een nieuwe reeks voorafbetalingen. Is het dan nu het moment om dat in orde te brengen of heeft u daar nog tijd genoeg voor en maakt het dan een verschil of u ervoor gaat lenen of niet?


BTW - 21.01.2008

Medecontractant bij een gemengd pand?

Een klant mét BTW-nummer vraagt u om werken uit te voeren aan een pand dat hij deels privé en deels beroepsmatig gebruikt. Moet u die werken dan sowieso factureren met medecontractant of moet u soms toch BTW aanrekenen?


ACTUALITEIT - INHOUDINGSPLICHT - 21.01.2008

De sociale inhoudingsplicht blijft!

We meldden u al dat de inhoudingsplicht voortaan losstaat van de registratie als aannemer. Voor de fiscus komt dat in de praktijk te snel, voor de RSZ echter…


HET GROTE MISVERSTAND - FISCAAL - 21.01.2008

Geleefd van de liefde?

U verwacht dat uw winst van 2007 een stuk lager zal uitvallen dan de vorige jaren en u vreest dat u een controle van de belastingen zal krijgen. Uw boekhouder beweert echter dat u zich geen zorgen hoeft te maken. Hoe zit dat?


ONTSLAG - 21.01.2008

Wie goed werkt, krijgt lekkers of anders... een C4?

Om ervoor te zorgen dat uw werknemers het onderste uit de kan halen, legt u ze ‘doelstellingen’ op. Kunt u in een clausule bepalen dat wanneer ze die niet halen, het contract zonder opzeg beëindigd wordt? Is zo’n clausule nuttig?


PERSONEEL - BEROEPSCLASSIFICATIE - 21.01.2008

Een automatische overstap naar een hogere categorie?

Eén van uw mannen beweert dat u hem het loon betaalt van een te lage loon­categorie. Volgens hem gebeurt de overstap naar een hogere looncategorie sinds de nieuwe CAO automatisch. Is dat zo? Waarop moet u letten?


ACTUALITEIT - LOON - 21.01.2008

Indexatie CO2-taks voor firmawagens


ACTUALITEIT - LOON - 21.01.2008

Bonussen die zichzelf terugbetalen

Het nieuwe systeem om ‘fiscaal goedkoop’ een bonus te betalen, is een feit. Hoe kunt u het gebruiken op een manier die ook voor u nuttig is? (zie ook p. 2)


ACTUALITEIT - LOON - 21.01.2008

Indexatie fiscaal voordeel voor firmawagens


RECHTEN EN PLICHTEN - 21.01.2008

Hoe laat u werknemers hun verkeersboetes betalen?

Sommige van uw werknemers zijn veel op de baan en krijgen al eens een verkeersboete. Kunt u via een clausule in het arbeidsreglement bepalen dat die verkeersboetes automatisch ingehouden worden op het loon?


RSZ - 21.01.2008

Moet u nu al aan het zgn. debetbericht denken?

Als u (veel) arbeiders heeft, is het eerste kwartaal van het jaar een zwaar kwartaal op RSZ-vlak. Tegen 30 april moet u nl. ook het debetbericht inzake het vakantiegeld betalen. Of kunt u daarvoor uitstel van betaling bekomen?


ACTUALITEIT - INHOUDINGSPLICHT - 21.01.2008

De sociale inhoudingsplicht in de praktijk

Omwille van de toch belangrijke wijziging ten opzichte van vroeger blijven we nog even stilstaan bij de praktische kant van de sociale inhoudingsplicht en dit zowel voor uzelf (ten aanzien van uw onderaannemers) als voor uw klanten…


AANWERVEN - 21.01.2008

Terug van weggeweest…

Stel, een werknemer heeft zijn ontslag gegeven, maar komt na een tussenstop bij een andere werkgever terug bij u in dienst. Hoe zit het dan met de an­ciënniteit? Moet of mag u daar rekening mee houden?


ACTUALITEIT - LOON - 21.01.2008

Nog meer over bonussen die zichzelf terugbetalen

Op p. 1 hadden we het al over het nieuwe systeem van resultaatsgebonden bonussen. Op welke voorwaarden moet u nog letten om er een nuttig instrument van te maken? En volgens welke procedure voert u dit systeem nu precies in?


SUBSIDIES - 17.01.2008

Toch het Best Even Aandacht aan geven… ?

Sinds een paar jaar geeft de Vlaamse overheid subsidies als u een beroep doet op externen voor opleidingen, adviesverlening, enz. De wijze waarop deze zgn. BEA genoten moeten worden, schrikt velen echter af. We helpen u even…


ACTUALITEIT - FACTUUR - 17.01.2008

Elke aannemer voortaan te checken!

Voortaan is het van belang om te weten of een aan­nemer sociale schulden heeft of niet alvorens u zijn factuur betaalt. Waarom is dat en hoe speelt u op veilig?


VAN HOREN ZEGGEN - VERBOUWEN - 17.01.2008

Een deel niet betalen als waarborg?

Na een verbouwing van uw zaak blijkt het één en ander niet ‘in orde’ te zijn en de herstelling laat op zich wachten. Een collega beweert dat u volgens de wet 5% van de aannemersfactuur mag inhouden als waarborg. Klopt dit?


PERSONEEL - TIJDSKREDIET - 17.01.2008

Moet u tijdskrediet altijd toestaan?

Een oudere werknemer (lees: een 55-plusser) wil in het kader van tijdskrediet halftijds gaan werken. Volgens hem kunt u dit niet weigeren aangezien 55-plussers sinds 1 juni vorig jaar altijd recht hebben op tijdskrediet. Is dat zo?


VENNOOTSCHAP - 17.01.2008

Een affiche als naamkaartje… ?

Zit u in vennootschap, dan wordt er steeds gezegd dat u in principe alles moet tekenen als bedrijfsleider van uw BVBA/NV. Is dat in de praktijk effectief zo van belang en moet u dan ook opletten met wat u vermeldt op uw naamkaartjes?


HUUR - 17.01.2008

Zorg voor een ‘sluitend’ voorkooprecht

Velen zijn ervan overtuigd dat ze een ‘sluitend’ voorkooprecht hebben op hun gehuurde pand, maar als puntje bij paaltje komt, zien ze de ­verkoop vaak aan hun neus voorbijgaan. Waarop moet u letten?


GOED OM TE WETEN - BRUSSELS GEWEST - 16.01.2008

Nieuwe premie in het Brussels gewest


VASTGOEDMAKELAAR - VERKOOP - 16.01.2008

Voor verdere info…

Bij een verkoop is de eigenaar verplicht om inlichtingen te geven over zijn pand, maar moet hij nu alles van naaldje tot draadje vertellen? Hoe ver gaat zijn verplichting tot informatie?


MEDE-EIGENDOM - 16.01.2008

Onze conciërgewoning staat leeg…

Kan de ‘vereniging van mede-eigenaars’ de conciërgewoning verkopen of verhuren? Wat is de meest aangewezen oplossing?


OPSTALRECHT - 16.01.2008

Opstal voor meer dan 50 jaar?

Een recht van opstal wordt vaak gebruikt in de projectontwikkeling. Voor welke duur kunt u nu zo’n opstalrecht het best sluiten? Kunt u dat ook voor onbepaalde duur doen? De rechter antwoordt...


GOED OM TE WETEN - VASTGOEDMAKELAAR - 16.01.2008

Elk jaar één melding m.b.t. de Anti-witwaswet


FISCAAL - BANK - 16.01.2008

Nieuwe fiscale grensbedragen voor 2008

Een nieuw jaar betekent door de jaarlijkse indexatie ook nieuwe fiscale grensbedragen. Wat is er met betrekking tot vastgoed gewijzigd? Hoe kunt u deze limieten gebruiken bij een fiscale optimalisatie?


IN DE KIJKER - ERVEN - 16.01.2008

Als een erfgenaam wil inkopen…

In een erfeniskwestie gebeurt het vaak dat meerdere erfgenamen mede-eigenaar zijn van een onroerend goed. Het komt dan weleens voor dat één van de erfgenamen het pand wil inkopen. Kan dit zomaar?


VLAAMS GEWEST - REGISTRATIERECHTEN - 16.01.2008

Voorwaarden versoepeld ‘bescheiden woning’!

We kondigden het reeds aan, maar nu is het van kracht: de voorwaarden om het zgn. verlaagd registratierecht te genieten bij de aankoop van een bescheiden woning, zijn versoepeld in het Vlaams gewest.


ACTUALITEIT - WONINGHUUR - 16.01.2008

Geduld is niet altijd een goede zet…

Een huurder heeft een betalingsachterstand… Het aanvaarden van een betalingsplan kan echter verstrekkende gevolgen hebben. Wat is het gevaar?


BTW - 14.01.2008

Een elektronisch dagontvangstenboek?

Wie een dagontvangstenboek moet hebben, mag dat ook elektronisch op­­maken en bewaren. De BTW heeft daarover nu meer uitleg gegeven. Wat moet u daarvan onthouden en vooral, is dat eigenlijk wel aan te raden?


STANDPUNT RECHTER - LIQUIDATIEBONUS - 14.01.2008

Nu al langs de kassa passeren?

Uw vennootschap heeft in de loop der jaren heel wat winst ‘opgepot’ die u er nu op een fiscaalvriendelijke manier zou willen uit halen. Kan dit door uw vennootschap te ontbinden en meteen een nieuwe op te richten?


FISCOTIP - VRUCHTGEBRUIK - 14.01.2008

Een slimme reorganisatie…

Uw vennootschap is eigenaar van een gebouw dat u er op termijn graag zou uit halen. Dit kan door zelf de blote eigendom te kopen, maar dat betekent toch nog altijd een hele uitgave voor u privé. Is er geen alternatief?


ACTUALITEIT - AANSLAG - 14.01.2008

Onmiddellijk naar de rechter?

Laat u een foutje in uw aanslag rechtzetten, dan wordt uw aanslagbiljet voortaan aangetekend verstuurd. Speelt de fiscus op veilig of is er meer aan de hand?


GEZONDHEID - 14.01.2008

Weg met die kerstkilo’s

Heeft u tijdens de afgelopen feestdagen uitgebreid gedineerd? Hoe krijgt u de extra kilootjes er dan weer af? Wij zochten online hulp in eigen land.


VIDEO - 14.01.2008

Miro, de alles-in-één videospeler

Wilt u online video’s bekijken zonder dat u allerlei sites hoeft af te schuimen en diverse videospelers hoeft te gebruiken? De gratis tool Miro biedt een oplossing.


INTERNET KORT - 14.01.2008

Grote bestanden in stukjes versturen


E-MAIL - 14.01.2008

BigString: e-mail met speciale trucjes

Met de nieuwe maildienst BigString kunt u onder meer beveiligde berichten versturen. Is BigString ook een praktisch alternatief voor Gmail of Hotmail?