Alle domeinen

2008 - September

SLECHTE BETALERS - 29.09.2008

Hoe berekent u die interesten nu het best... ?

U bent die slechte betalers grondig beu en u beslist om voortaan de puntjes op de ‘i’ te zetten door effectief nalatigheidsinteresten aan te rekenen. Hoe pakt u dat dan concreet aan en wat als een klant uw factuur wil afbetalen?


EDUCATIEF VERLOF - 29.09.2008

Nog geen planning, dus nog geen verlof?

Stel, enkele werknemers nemen educatief verlof en u wilt een collectieve planning opmaken. Hoe pakt u dat aan? Wat als u de planning niet opgesteld krijgt? Kunt u dan in afwachting de opname van het educatief verlof weigeren?


PERSONEEL - LOON - 29.09.2008

Beslist u alleen wie wat verdient?

Als werkgever beoordeelt u de beroepsbekwaamheid en dus ook onrechtstreeks het loon van uw mannen. Betekent dit nu dat u vrij spel heeft en dat u dus kunt doen wat u wilt of wordt uw vrijheid toch beperkt?


HET OVERKWAM UW COLLEGA - CHEQUE - 29.09.2008

Doet de bank dan zelf niets?

Een collega werd door een klant betaald met een cheque die achteraf ongedekt bleek te zijn. Het geld werd automatisch terug van zijn rekening gehaald, maar verder gebeurde er niets. Hoe kan dat? Wie moet wat doen in zo’n geval?


ACTUALITEIT - ONKOSTENVERGOEDING - 29.09.2008

Binnenlandse dagforfaits geïndexeerd


TAALWETGEVING - 29.09.2008

Kunt u de juiste taal achteraf nog toepassen?

Stel, het contract van een werknemer is bij de indiensttreding niet in de juiste taal opgesteld. Als u dit na verloop van tijd vaststelt, kunt u dan nog een exemplaar in de juiste taal opmaken of heeft dat toch geen zin meer?


VRIJ AANVULLEND PENSIOEN - 29.09.2008

Doet uw VAP het goed?

U heeft wellicht ook een brief gekregen met de melding hoeveel uw VAP heeft opgebracht in 2007. Is dat goed of slecht? Hoe controleert u dat?


OPZEGGINGSTERMIJN - 29.09.2008

Knelpuntberoep, dus een kortere opzeg?

Stel, u moet een hogere bediende ontslaan die een functie uitoefent die op de lijst van de knelpuntberoepen staat. Is dat dan een voldoende sterk argument om de uitkomst van de formule Claeys ‘in te korten’? Een arrest licht toe...


ACTUALITEIT - GEWAARBORGD LOON - 29.09.2008

Sport is soms toffer dan u denkt...

Een werknemer is afwezig door een sportongeval. Wist u al dat dan vaak niet u, maar het ziekenfonds de eerste maand/twee weken moet betalen?


GOED OM TE WETEN - FISCALE VRIJSTELLING - 29.09.2008

De vrijstelling wordt definitief verlengd...


GOED OM TE WETEN - BOEKHOUDING - 29.09.2008

Ineens meer plaats in uw archief?


ACTUALITEIT - GRONDVERZET - 29.09.2008

Hoe zit dat nu met grondwerken?

De Vlaamse regeling op het grondverzet werd recentelijk gewijzigd. Wat is er precies gewijzigd en in welke mate moet u daar dan rekening mee houden als u grondwerken uitvoert bij een klant? Even kijken wat u hiervan moet weten...


WERKLOOSHEID - 29.09.2008

Tijdelijk werken = langer wachten op uitkeringen?

Stel, om een tijdelijk arbeidstekort op te vangen, wilt u een jongere in dienst nemen die nog in zijn wachttijd zit, zoals dat heet. Waarop moet deze jongere letten om zijn rechten i.v.m. die wachttijd te vrijwaren?


SECTORALE ACTUALITEIT - PC 218 - 29.09.2008

Indexatie van ± 4,5% aangekondigd voor januari


ACTUALITEIT - ALTERNATIEF BELONEN - 29.09.2008

Cadeau van de baas... of boemerang voor de baas?

De privé-internetkosten van uw personeel betalen is een interessant extra­legaal voordeel. Er wordt echter ook reclame gemaakt voor all-inpakketten waarin u naast internet ook de privételefonie ten laste neemt. Waarop moet u letten?


RECLAME - 29.09.2008

Zelfwerkende patron? Hij doet niets...

Om enigszins op te vallen, zetten veel collega’s bv. ‘x jaar ervaring’ of ‘zelf­werkende patron’ in hun advertentie, op hun camionette, enz. U weet echter zeker dat dit bij sommige collega’s helemaal niet waar is. Mag dat dan toch?


GARANTIE - 29.09.2008

Zo is het wel genoeg, beste klant...

Heeft uw klant klachten over uw werk, dan kan hij u in bepaalde gevallen aan­sprakelijk stellen en vragen om de problemen op te lossen. De rekening kan daarbij serieus oplopen. Kunt u uw risico op de één of andere manier beperken?


BRUGPENSIOEN - 29.09.2008

Wat doet u als een verkozene met brugpensioen wil?

Stel, een werknemersafgevaardigde wil met brugpensioen en eist dat u hem ontslaat. Moet u ingaan op dat verzoek? Als u hem wel met brugpensioen wilt laten gaan, loopt u dan een risico of geldt de ontslagbescherming dan niet?


FINANCIERING - 25.09.2008

Leasen of toch maar kopen?

Uw bank, uw garagist, uw verkoper, ... heeft u ervan overtuigd om uw camionette te leasen in plaats van te kopen. Dat zou immers altijd de voordeligste oplossing zijn, beweert hij. Klopt dat wel of moet u daar toch mee opletten?


PERSONEEL - LOON - 25.09.2008

Streven naar een win-winsituatie

Voor bepaalde jongeren die u aanwerft in de periode van oktober tot december hoeft u geen bedrijfsvoorheffing in te houden op het loon. Leuk voor hen, maar zit er ook iets in voor u?


CONTRACT VAN BEPAALDE DUUR - 25.09.2008

Beschermd tegen een stilzwijgende verlenging?

Sluit u een contract van bepaalde duur, dan staat daar nogal eens in dat het stilzwijgend verlengd wordt behoudens opzeg. Mag zo’n clausule echter nog wel? Kunt u er tegenwoordig niet gemakkelijk mee onder een contract uit komen?


ACTUALITEIT - RECHT - 25.09.2008

Geen paniek meer als uw ex failliet gaat...


ACTUALITEIT - ONROEREND GOED - 25.09.2008

Te koop: huis met een goed energierapport

Vanaf 1 november 2008 is in het Vlaams gewest een zgn. EPC verplicht bij elke verkoop van een huis of een appartement. Wat houdt dat precies in en waar moet u dan voortaan zoal rekening mee houden?


UW RAADSMAN - ONTEIGENING - 24.09.2008

Laat u niet doen!

Wordt u onteigend in het kader van een nieuw of een vernieuwd plan van aanleg, dan zou het weleens kunnen dat u niet de juiste onteigeningsvergoeding krijgt. Hoe kunt u dit voorkomen?


FORUM VAN DE ABONNEES - HUUR - 24.09.2008

Mijn eigen kind komt in de woning


VERZEKERINGEN - ROOKMELDERS - 24.09.2008

Waar rook is, is vuur…

Hoe zit het nu met die fameuze verplichting om rookmelders te installeren in woningen en appartementen? Het is niet verwonderlijk dat er hierrond wat verwarring heerst. Elk gewest heeft namelijk zijn eigen regeling…


FISCAAL - BANK - 24.09.2008

De schuldsaldo optimaliseren bij bepaalde kredieten…

Bij een hypothecair krediet voor de bouw of een grondige verbouwing van uw enige en eigen woning kan het fiscale voordeel verhoogd worden door de premie schuldsaldoverzekering fiscaal te optimaliseren. Hoe zit dat precies in elkaar?


FISCAAL - VRUCHTGEBRUIK - 24.09.2008

Waar is het privégebruik… ?


MAKELAAR - 24.09.2008

Info à volonté of informatiestop?

Een collega-makelaar vroeg een afschrift van een eigendomstitel aan de notaris. Die antwoordde evenwel dat het wettelijk gezien verboden is om die informatie door te geven. Was dat even schrikken voor uw collega. Hoe zit dat nu?


MEDE-EIGENDOM - 24.09.2008

De syndicus en privacy

Er is regelmatig discussie over welke informatie een syndicus mag vrijgeven gelet op de Privacywet. Nu is er een advies over verschenen.


IN DE KIJKER - VERKOOP - 24.09.2008

Onder hoogspanning…

Het is nu definitief: vanaf 1 juli zal er bij de verkoop van een woning een keuringsattest inzake elektriciteit gevoegd moeten worden, maar wat als de installatie niet door de keuring raakt?


FISCAAL - HOLDING - 24.09.2008

Onroerend goed via een holding?

Er wordt regelmatig de vraag gesteld wie de aankoop van een onroerend goed het best doet: de exploitatievennootschap of de holding die eigenaar is van de aandelen van deze exploitatievennootschap?


HARDWARE - 22.09.2008

Netbooks: notebooks in het klein

Een nieuwe trend zijn de netbooks: superkleine notebooks die minder dan € 400 kosten. Wat hebben ze te bieden, waarvoor gebruikt u ze en waar vindt u er meer informatie over?


ACTUALITEIT - BEROEPSKOSTEN - 22.09.2008

Welke boetes zijn aftrekbaar?

Onlangs bracht de fiscus een nieuwe circulaire uit om een aantal zaken te verduidelijken over de fiscale aftrekbaarheid van boetes. Wat is er van belang? Verandert er iets?


ACTUALITEIT - VOORDEEL VAN ALLE AARD - 22.09.2008

Als u mee moet verhuizen...


UITSMIJTER - GESCHILLEN - 22.09.2008

De (te) korte bewaartermijnen van de fiscus...


STANDPUNT RECHTER - BELASTINGCONTROLE - 22.09.2008

Mag de controleur van gedachten veranderen?

Bij een belastingcontrole gaat de controleur plots niet meer akkoord met iets dat u al jarenlang op dezelfde manier toepast en dat bij vorige controles steeds zonder probleem aanvaard werd. Kan hij daar dan nu nog op terugkomen?


ACTUALITEIT - BELEGGEN - 22.09.2008

Fiscaal gezien voordelig ‘switchen’?

U wilt overstappen van een risicovollere Tak 23 naar een veiligere Tak 21 of omgekeerd. Riskeert u dan 1,1% taks en roerende voorheffing te betalen?


FISCOTIP - SUCCESSIERECHTEN - 22.09.2008

Successierechten besparen met uw huwelijkscontract

Bent u gehuwd onder het zgn. wettelijke stelsel, maar heeft u en/of uw echtgeno(o)t(e) ook nog een aanzienlijk eigen vermogen, dan kunnen er mogelijk heel wat successierechten bespaard worden. Hoe zit dat in elkaar?


VASTGOED - 22.09.2008

Een buitenverblijf in het buitenland

U overweegt om met uw vennootschap een buitenverblijf te kopen in het buiten­land. Kan dit echter wel en welke fiscale gevolgen heeft dat? Waarop moet u letten om problemen met de fiscus te vermijden?


SOFTWARE - FTP - 22.09.2008

Grote bestanden op uw eigen ftp-server

Moet u met klanten of leveranciers vaak bestanden uitwisselen die te groot zijn om te e-mailen? Het opzetten van een eigen ftp-server kan hiervoor een oplossing bieden. Hoe gaat u precies te werk en wat zijn de voordelen?


DIENSTEN - ONLINE AGENDA - 22.09.2008

Makkelijker afspreken


SOFTWARE - BROWSER - 22.09.2008

Browsen met Google


E-MAIL - SOFTWARE - 22.09.2008

Anti-blundertools voor uw mail

Heeft u ook al eens spijt gehad van een verzonden e-mail of document? Deze handige tools en tips helpen u om mailblunders te voorkomen.


BELGISCH KORT - 22.09.2008

Nieuwe en vernieuwde Belgische sites


SOFTWARE - COMPUTERBEHEER - 22.09.2008

Laat uw pc zuiniger omspringen met energie

Een computer verbruikt heel wat stroom, ook als u die een tijd ongebruikt achterlaat. We vergelijken enkele tools die beloven om dat verbruik beter onder controle te houden.


SOFTWARE - UPDATES - 22.09.2008

Uw software steeds up-to-date

Met Windows Update houdt u uw Windows-installatie en bepaalde Microsoft-software steeds up-to-date, maar voor het actueel houden van andere software moet u vaak handmatig te werk gaan. Kan dat niet beter?


FILM - 22.09.2008

Films huren: op de pc of op tv?

Met de digitale televisie van Telenet en Belgacom TV kunt u vanuit de sofa films huren. Ook op internet is er zo’n ‘video on demand’ beschikbaar: via allerlei websites kunt u films huren en binnenhalen. Is dat de moeite waard?


NIEUWS - 22.09.2008

Blijf op de hoogte

Onlangs werd Nieuws.be gelanceerd. Kan die op­­boksen tegen andere nieuwssites?


MUZIEK - 22.09.2008

Klinkt als muziek in de oren

Er zijn heel wat populaire muziekwebsites à la Last.fm terug te vinden op het net. Wij gingen op zoek naar enkele aanvullende sites.


ZOEKEN - 22.09.2008

Nog een ‘second opinion’ nodig?

Wellicht gebruikt u - zoals zowat iedereen - Google voor een zoektocht op internet, maar wat dan met de goede oude metasearchers? Zijn die vandaag overbodig geworden of hebben ze nog wat extra’s te bieden?


DIENSTEN - BACK-UP - 22.09.2008

Professionele online back-ups

Online back-uppen is handig, maar het is belangrijk om een betrouwbare dienst te kiezen die over enkele jaren nog bestaat. Dit zijn twee zulke diensten.


STANDPUNT RECHTER - MANAGEMENTVENNOOTSCHAP - 22.09.2008

Speelt de ‘anti-misbruikbepaling’ terug mee?

De fiscus kende nog maar weinig succes met de ‘beruchte’ anti-misbruikbepaling om bepaalde constructies aan te pakken. Kan die bepaling echter wél toegepast worden om de aftrek van managementfees te verwerpen?


BTW - MEDECONTRACTANT - 22.09.2008

Rekent u zelf de BTW aan op de factuur?

Stel dat een schilder schilderwerken doet aan uw ‘gemengd’ pand. Wanneer moet hij dan factureren ‘met medecontractant’ (u moet dan zelf de BTW aan­rekenen)? In welke gevallen moet u 6% of 21% BTW aanrekenen?


ACTUALITEIT - SUBSIDIES - 18.09.2008

Impulseo II is eindelijk een feit...

Voortaan kan een ‘samenwerking’ van huisartsen subsidies krijgen voor de tewerkstelling van een secretaresse. Hoe kunt u ook als soloarts iets krijgen?


FISCAAL - BELASTINGCONTROLE - 18.09.2008

“Dat is privé, meneer de controleur...”

Stel, men kondigt een belastingcontrole aan en nog vóór de eigenlijke controle vraagt de controleur om alle bankrekeninguittreksels van de privérekeningen voor te leggen. Kan dat zomaar? Geldt er daarvoor geen bankgeheim?


BANK - SPAREN - 18.09.2008

Is méér ook effectief méér?

Sinds kort geven heel wat banken ineens 4% en méér aan interesten op een spaarboekje. Vanwaar die plotse verhoging en is dat een blijvende trend of waait dat zo weer over? Even kijken of er geen addertjes onder het gras zitten...


ACTUALITEIT - SUBSIDIES - 18.09.2008

Impulseo II geldt ook voor 2007 en 2008!

Netwerken of associaties van huisartsen die niet gewacht hebben op de publicatie van Impulseo II en reeds in 2007 of 2008 een secretaresse hebben aangeworven, kunnen daar ook nog subsidies voor krijgen. Wat moet u dan doen?


AUTO - VENNOOTSCHAP - 18.09.2008

Een gratis auto van uw vennootschap?

Rijdt u ook privé met de auto van uw vennootschap, dan wordt u daar in principe voor belast op een ‘voordeel auto’. Dit kunt u vermijden door dat voordeel op uw rekening-courant te laten boeken, maar is dat eigenlijk wel interessant?


GRONDIG ONDERZOCHT - BEROEPSAANSPRAKELIJKHEID - 18.09.2008

Is it really hard to say you’re sorry?

Stel, een patiënt of zijn familie verdenkt u van een fout en wenst een onderhoud. Mag u dan ingaan op de omstandigheden van de zaak of verbiedt uw ver­zekerings­polis dat? Een recentelijk gepubliceerd arrest licht toe...


GOED OM TE WETEN - PENSIOEN - 18.09.2008

Gepensioneerd? Dan mag u meer verdienen...


GOED OM TE WETEN - HUWELIJKSSTELSEL - 18.09.2008

Huwelijksstelsel wijzigen? Even wachten...


PRIVé - ONROEREND GOED - 18.09.2008

Een appartement op plan ‘gesplitst’ kopen?

Wie bv. een appartement aan de kust koopt en later een pak successierechten wil besparen, koopt dit het best ‘gesplitst’ aan samen met de kinderen. Hoe zit dat dan precies als het om een appartement ‘op plan’ of ‘in aanbouw’ gaat?


GOED OM TE WETEN - INTERNET - 17.09.2008

Hoe vist u een gewiste e-mail terug op?


VERZEKERINGEN - RECHTSBIJSTAND - 17.09.2008

Zonder risico’s naar de rechter?

Sinds de rechtsplegingsvergoedingen behoorlijk verhoogd zijn, is het twee keer nadenken vooraleer u naar de rechter stapt. Kan een goede rechtsbijstands­verzekering hier soelaas bieden of haalt dat niet veel uit?


VERZEKERINGEN - ERFRECHT - 17.09.2008

Gij zult niet onterven!

Tot voor kort gold de levensverzekering als één van de weinige opties om uw ‘reservataire erfgenamen’ (bv. uw kinderen) minstens gedeeltelijk te ont­erven. Recentelijk heeft het Grondwettelijk Hof zich daarover echter uitgesproken...


FISCAAL - CONTROLE - 17.09.2008

Laat u niet afbluffen

Sommige belastingcontroleurs durven tijdens een controle ver te gaan om van alles te weten te komen. Nochtans kan uw controleur niet zomaar alles doen en ­vragen. Hoe ver mag hij gaan en wanneer gaat hij zijn boekje te buiten?


BELEGGEN - DAKFONDSEN - 17.09.2008

De verborgen kosten van ‘dakfondsen’...

Uw bankier raadt u aan om te beleggen in zgn. dakfondsen omdat die u een goede spreiding garanderen. Is dat effectief zo? Wat is een dakfonds precies? Zitten er (n)ergens addertjes onder het gras? Waarop moet u letten?


GOED OM TE WETEN - INTERNET - 17.09.2008

Wie zoekt, die vindt...


GOED OM TE WETEN - BELEGGEN - 17.09.2008

Wanneer is uw inleg verdubbeld?


ADVIESHOEK - SCHENKING - 17.09.2008

Even naar Terneuzen, Breda of Maastricht?

Ondanks het voordeeltarief van 3% blijft de Nederlandse notaris razend populair, sinds kort ook bij Franstaligen. Wat kost een Nederlandse notaris eigenlijk? Hoe vindt u er één en wat zijn de voordelen en de (minder gekende) nadelen?


ACTUALITEIT - RECHT - 17.09.2008

Er blijven kapers op de kust…

U weet inmiddels dat u moet opletten met agressieve reclameronselaars. Intussen duiken er echter steeds meer varianten op die minstens even dubieus zijn…


PERSONEEL - LOON - 17.09.2008

Praktijk gesloten, toch loon betalen?

Stel, door een bijzondere situatie (bv. een operatie, een reis naar een familielid in het buitenland, enz.) zal u uw praktijk lange tijd (bv. drie maanden) sluiten. Moet u uw secretaresse betalen in die periode? Welke oplossingen zijn er mogelijk?


FISCAAL - BEROEPSKOSTEN - 15.09.2008

“Tja, met wie was ik toen ook alweer op restaurant?”

Ook als aannemer heeft u uiteraard restaurantkosten die u fiscaal inbrengt. ­Tijdens een belastingcontrole doet de controleur daar echter bijna altijd moeilijk over. Wat is het probleem en hoe kunt u dat zoveel mogelijk vermijden?


FISCAAL - BEROEPSKOSTEN - 15.09.2008

Het is het één of het ander...

Een kennis bracht zijn exotische reizen in als beroepskosten. Dat is overdreven, zei de fiscus, dus dat kan niet. Toch wel, zei een rechter onlangs...


ACTUALITEIT - VAKBOND - 15.09.2008

De rechtbank: een goede belegging...

Een vakbond of een advocaat die geen haast zet achter een vordering tot betaling van achterstallig loon, let ervoor op, want het kan (veel) geld kosten! Hoezo?


VERBREKING - BEDENKTIJD - 15.09.2008

“Ik heb me bedacht”, zegt de klant…

U heeft bij een klant thuis een bespreking gehad over de uit te voeren werken. De bestelbon werd ondertekend en de werken werden zelfs al ingepland. Na enkele dagen meldt de klant dat hij zich bedacht heeft. Kan dat zomaar?


PERSONEEL - SUBSIDIES - 15.09.2008

Ervaring in huis houden met een subsidie

Een collega heeft één van zijn metsers een fysiek minder belastende job in het magazijn gegeven. Hij beweert hiervoor een serieuze subsidie gekregen te hebben van het één of andere fonds. Is dat zo? Kunt u daar ook gebruik van maken?


SOCIAAL STATUUT - 15.09.2008

Zijn alle arbeiders nu bedienden?

In de voorbije weken werd er in de kranten heel wat aandacht besteed aan een recent arrest waarin een arbeider gelijk kreeg over het feit dat hij eigenlijk een bediende was. Wanneer is dat gevaar reëel?


ACTUALITEIT - FEESTDAGEN - 15.09.2008

Vervangingsdagen voor 2009 vastleggen


ACTUALITEIT - BEDRIJFSWAGEN - 15.09.2008

Daalt het fiscale voordeel als men betaalt voor opties?

Als een werknemer moet betalen om zijn firmawagen privé te mogen gebruiken, daalt daardoor het aan te geven fiscale voordeel. Is dat ook het geval als die vergoeding dient om bv. een grotere auto te krijgen? Hoe regelt u dit het best?


VAKBOND - STAKING - 15.09.2008

Wordt de herfst ‘heter’ dan de zomer?

Als het tweejaarlijkse sociaal overleg deze herfst zou ‘slabakken’, kan die so­ciale onrust overslaan naar uw bedrijf zodat u binnenkort misschien geconfronteerd wordt met stakings­posten. Wanneer heeft het zin om die aan te vechten?


RECHTEN EN PLICHTEN - 15.09.2008

Elders aan het werk tijdens de recup bij u...

Zoals u weet, mag een werknemer ’s avonds of in het weekend elders bij­klussen, maar wat als hij dit doet in een periode waarin hij door u betaald wordt, bv. tijdens een periode van vakantie of inhaalrust? Schept dat problemen?


VERVANGINGSOVEREENKOMST - 15.09.2008

Oppassen bij de overgang van voltijds naar deeltijds!

Stel, een voltijdse werknemer is ziek en wordt aanvankelijk fulltime vervangen. Daarna komt de zieke deeltijds terug werken in afwachting van zijn volledige herstel. Kunt u het vervangingscontract laten doorlopen of moet u iets doen?


ONTSLAG - 15.09.2008

Hoe legt u uw werknemer op de rooster?

Wanneer een werknemer onder ‘lichte dwang’ een verklaring aflegt, moet u er dan voor vrezen dat die verklaring ongeldig wordt bevonden door de rechter? Waarmee moet u rekening houden als u ‘inpraat’ op uw werknemer?


FINANCIEEL - SCHENKING - 15.09.2008

Is een handgift voorbijgestreefd én af te raden?

Er wordt de laatste tijd meer en meer gewaarschuwd voor de mogelijke gevaren van een klassieke handgift. Vanwaar die plotse ommekeer en is de zgn. bankgift die dan wordt aangeraden als alternatief wel even voordelig?


ACTUALITEIT - LOON - 15.09.2008

Derde indexatie al van het minimumloon


PERSONEEL - EDUCATIEF VERLOF - 11.09.2008

Kunt u weigeren als het u niet uitkomt?

Eén van uw werknemers heeft zich ingeschreven voor een cursus in het kader van educatief verlof. Om de lessen te kunnen volgen, wil hij hiervoor iedere maandag afwezig zijn. Dit komt u echter helemaal niet uit, moet u dit toestaan?


FINANCIEEL - BANKAFSCHRIFTEN - 11.09.2008

CODA: een volmacht op mijn rekening?

Via het zgn. CODA-systeem kunt u uw bankrekeninguittreksels elektronisch ontvangen en inlezen. Hoe gaat dit in zijn werk, welk voordeel heeft u daar precies bij en wat kost dat?


PRIJSAANDUIDING - 11.09.2008

Sorry, die prijs geldt nu niet meer…

Een klant heeft via uw website bepaalde producten besteld, zij het nog aan de ‘oude’ prijs. Moet u zich houden aan de prijzen die op uw website staan? Kunt u nog onder die bestelling uit? Hoe pakt u dit het best aan?


GOED OM TE WETEN - 11.09.2008

Wacht even met wijzigen...


LEVERANCIER - 11.09.2008

Als de laatste loodjes te zwaar wegen...

Uw aannemer stuurde u een factuur hoewel nog niet alles vakkundig afgewerkt is. Moet u zijn factuur dan toch al betalen of kunt u bv. 5% inhouden? Hoe pakt u zo’n situatie concreet aan?


GOED OM TE WETEN - 11.09.2008

Gepensioneerden mogen méér bijverdienen


UW RAADSMAN - OPSTALRECHT - 10.09.2008

Een oplossing is nog mogelijk!

Wat doet u als een recht van opstal vergeten werd? De gevolgen kunnen dramatisch zijn. Is dit nog recht te zetten… ?


BANK - 10.09.2008

Hoe het best lenen voor energiebesparende werken?

Bijna alle banken bieden speciale leningen aan indien u een krediet wilt afsluiten voor energiebesparende werken. Zijn dit wel interessante formules? Zijn er geen betere alternatieven?


MILIEU - 10.09.2008

Ik stook met mazout!

Als er bij de verkoop van een woning een stookolietank aanwezig is, moet u dit dan altijd vermelden in de verkoopovereenkomst of is dat niet altijd verplicht? Hoe formuleert u dat dan het best?


VLAAMS GEWEST - ROOILIJN - 10.09.2008

Berooid door de ‘rooilijn’?

Let op met de rooilijn! Waarom? Vermijd zo dat u onteigend wordt of dat uw grond daalt in waarde. Wat zijn de tips ter zake?


WONINGHUUR - 10.09.2008

Soms komt het aan op een dag…